Mikel Landa (Astana) es va imposar en solitari en l'onzena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre Andorra la Vella i el cim de Cortals d'Encamp, de 138 quilòmetres, la jornada reina de la present edició, en la qual el seu company Fabio Aru es va posar el jersei vermell de líder. El català Purito Rodríguez és segon a la general, a només 27 segons.

Landa, el més fort de l'escapada del dia, va escalar en solitari l'últim port i va creuar la meta amb un temps de 4h.34.54, avantatjant en 1.22 minuts Aru i en 1.40 el nord-americà Ian Boswell.

L'exhibició de l'Astana va fer estralls. Dani Moreno i Joaquím «Purito» Rodríguez van cedir 1.57 minuts i 1.59, respectivament, el líder al començament de l'etapa, l'holandès Tom Dumoulin, 2.59, Alejandro Valverde 3.04 i Nairo Quintana 4.19. Chris Froome, guanyador de l'últim Tour de França, enfonsat i lesionat, va perdre 8.41. Un tomb a la general que va justificar l'etiqueta d'«etapa de la por». Aru ja és el favorit número 1 de la Vuelta. Purito el segueix a 27 segons, Dumoulin a 30 i Valverde apareix sisè a 1.52. Avui l'etapa uneix Encamp amb Lleida.