Jaume Cornellà, del Club Trail Running Girona, ha quedat en segona posició absoluta, i primer sènior, a la Copa Catalana de Curses Verticals 2015, que organitza la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La Copa consta de quatre curses, de les quals sumen els tres millors resultats. Són curses curtes d'entre tres i cinc quilòmetres però amb un desnivell positiu d'uns mil metres positius. Cornellà va guanyar la Vertical Cabanera (a la Vall Fosca, Lleida), que era la prova amb més coeficient de duresa i per tan amb més punts. En canvi, en la darrera prova (a Roquetes, Tarragona), va patir un mareig i no poder puntuar. El corredor creu que si li hagués sortit una bona cursa hauria tingut opcions de guanyar la general, on s'ha imposat Jan Margarit del Centre Excursionista Pontsicà.

El segon lloc deixa molt satisfet el gironí ja que aquest 2015 està essent un molt bon any en l'apartat competitiu i sense lesions. «No es pot demanar més», ha assenyalat. Ara l'objectiu és agafar forces per acabar fort les Skyrunner National series, un campionat a nivell d'Espanya, Andorra i Portugal, en modalitat Vertical.

Queden dues curses. Una és a l'octubre, a la Vallnord d'Andorra i l'altra és al novembre, a Sitja del Llop del Montseny. Ara mateix, Cornellà va primer en una classificació virtual, perquè ha fet una prova més que els grans favorits. L'objectiu del gironí és mantenir-se entre els cinc primers: «Serà difícil però ara és l'objectiu per al qual he de lluitar», sentencia.