El tècnic del Barça Luis Enrique va incloure dos joves del filial, el gironí Gerard Gumbau i Juan Cámara, a la llista de 25 jugadors inscrits per a la pròxima edició de la Lliga de Campions, segons va fer públic el club. L'evolució del jugador gironí, de 20 anys, aquest últim curs ha estat molt bona i no ha passat desapercebuda pels tècnics del primer equip.

Gumbau va arribar al Barça B procedent del Girona el 2014, i va tenir molts minuts la temporada passada a Segona A amb el filial. Enguany, ell i Cámara han estat habituals als entrenaments del primer equip. Gumbau ja va anar a fer tota la pretemporada i a l'inici del curs oficial va anar convocat a San Mamés al primer partit de Lliga, a més de sovintejar a les sessions preparatòries del conjunt entrenat per Luis Enrique.

A la Lliga de Campions, la samarreta que lluiran els blaugranes tindrà dues novetats. Es tracta de dues insígnies, una amb el logotip de la Champions guanyada a Berlín la temporada passada -un fons amb la silueta del trofeu i el número 15- i una altra similar amb el número 5, que es refereix als cinc trofeus de la màxima competició continental conquistats pels blaugranes en tota la seva història. D'aquesta manera, els blaugranes se sumen a una selecta llista de clubs amb el nombre més gran de Copes d'Europa, relació que encapçala el Reial Madrid (10), seguit pel Milan (7), i el Barça, el Bayern de Munic i el Liverpool, tots ells amb 5 copes. A banda dels membres del primer equip i a falta d'incloure en la segona fase els nous fitxatges Arda Turan i Aleix Vidal, el Barça va inscriure Gumbau i Cámara. En una segona llista hi ha quatre jugadors més del filial: Sergi Samper, David Babunski, Alejandro Grimaldo i el porter José Suárez. La màxima competició europea per al Barça comença el proper 16 de setembre a l'Estadi Olímpic de Roma, davant el conjunt local.

El FC Barcelona segueix entrenant-se sota mínims en aquesta setmana en la qual es disputaran partits internacionals de seleccions, i ahir els pocs components del primer equip presents es van exercitar amb l'equip filial i a les ordres de Gerard López, davant l'absència de Luis Enrique Martínez. El tècnic blaugrana es va absentar perquè va participar en la trobada de tècnics que organitza la UEFA. A l'entrenament del Barça, hi van participar els jugadors disponibles del primer equip. Luis Enrique ha donat descans el cap de setmana als jugadors. La setmana que ve prepararan la visita al Calderón contra l'Atlètic del dia 12.