El reflex d’una meravellosa segona volta és el camí que vol seguir el Vilamalla en la quarta temporada seguida a Segona Catalana, que enceta aquest dissabte (17 h) al camp de l’acabat d’ascendir, però potent Blanes. El que va ser matagegants el 2015, després d’un primer tram discret en què flirtejava amb el descens, vol seguir creixent amb les premisses de sempre: aposta per la joventut. L’olotí Dani Romero continuarà encapçalant el projecte després de passar amb èxit el primer any d’adaptació i a la plantilla només ha patit quatre baixes: David Luque marxa a Marbella per motius personals; Pep Roca, destapat com a golejador tot i ser migcampista, salta a l’Escala; Lluís Malagelada torna al Lladó i Xampi i Sergio Berenguel buscaran l’ascens a Primera Catalana amb el Llagostera B.

Per contrarestar els adéus, els vilamallencs han confiat en homes que coneixen la categoria o més enlaire com els defenses Àlex Rojas, Isaac Serra i Andreu Vilaplana -segona etapa després d’un impàs pel Borrassà-, Vilarrodà -retorn-, Xavi Coto o quatre nois que han acabat l’etapa de juvenil.

La renovació del porter Rubén Roca i les dels davanters Eladio Rodríguez i Vinchy -25 gols entre els dos el curs passat- són l’altra gran notícia per un Vilamalla humil que s’ha fet respectar entre històrics.

Els falta un segon porter

D'altra banda, el bloc fort del Base Roses es pot recitar gairebé de memòria, amb jugadors que porten al voltant d’una dècada a l’entitat com Marc Ricart, Marc Mínguez, Blas Hornos, Pitu Labrador o Julien Gallart. La Vinyassa se l’han fet seva, així com golejadors que inicien -aquest dissabte (15.30 hores) a casa davant el Bescanó- la seva sisena temporada a l’equip com Txus Quintos o Mito. Després d’alts i baixos, els rosincs inicien la quarta temporada consecutiva a la categoria sota les ordres de Jose Santos, que va arribar al mateix temps que el pitxitxi de Castelló, l’estiu del 2010.

Respecte al curs anterior, els rosincs han mantingut la tònica de retocar-se poc, tot i que han tingut la baixa dels dos porters: el popular Juan Carlos Caballero, ex del Sevilla i Figueres, és baixa per motius laborals, mentre que Pau Carrión no pot seguir per estudis. El seu lloc, en espera que li arribi competència, serà ocupat per Ricard López, amb passat al Torroella de Montgrí, la Jonquera i Figueres. Les altres cares noves són la del mig Frank Caballero, una institució de l’Agrupació Esportiva Roses; Èric Jacobs, que fitxa tot i que estarà quatre mesos a Anglaterra per estudis, i el davanter de Tortosa Joel Crespo, que prové del Remolins-Bítem.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.