L’ambició de bellugar-se per la zona alta de Primera Catalana plana sobre l’Escala i la Jonquera, els dos representants altempordanesos del grup que debutaran aquest diumenge dia 6 a Manresa (12.30 h) i davant el Mataró (17 h), respectivament. Els de Pitu Batlle, que van ser una de les revelacions en l’estrena a la categoria, mantenen el bloc fort de fa tres-quatre temporades i s’han reforçat a consciència a la davantera: arriba el golejador Teixi, a qui ha tret de la Jonquera, i el jove Pepe Soler, procedent de la base de l’Olot i que havia donat un alt rendiment a l’Escala quan encara era juvenil. Al mig del camp, les novetats són Pep Roca (Vilamalla), Robert Negre (la Jonquera) i Èric Ridao (Gironès-Sàbat juvenil).

Per la seva part, la Jonquera ha tornat a revolucionar la plantilla i només ha renovat set jugadors. A la banqueta, també hi ha hagut relleu i Axel Vizuete, de 32 anys i jugador fins fa poc del Palamós i del Peralada, ocuparà el lloc de Xavi Agustí. Els fronterers van acabar desens en un curs irregular i s’han reforçat a consciència. De Tercera Divisió, provenen set futbolistes: Toni Montero, Pau Bonmatí, Chacón, Alforcea (Peralada), Henry Gilham (Figueres), Amós Gaska (Palamós) i Fran Pérez (Manlleu).

Teixi i Pol, una parella que ara competirà un davant l’altre

Teixi ha deixat la Jonquera aquest estiu per fitxar per l’Escala i, d’aquesta manera, s’ha separat de Pol Compte, que es manté al conjunt fronterer. A Primera Catalana s’han repartit 31 gols (la Jonquera 2014/15) i 41 (Figueres 2011/12).

Els altres altempordanesos de Primera

La presència comarcal a la categoria s’estendrà més enllà de l’Escala i de la Jonquera. El golejador figuerenc Sergi Arranz ha fitxat pel Martinenc procedent del Cerdanyola del Vallès, i en el Girona B hi militen Joan Pujol, Marc Bech, Moha Chabboura i Xavi Ferrón, que finalment s’ha decantat pel filial. D’altra banda, Litus Martínez ha acabat sent baixa a l’Abadessenc per feina.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.