Guerra total entre Madrid i Manchester després del fiasco del traspàs de De Gea. El club blanc va revelar ahir en un comunicat la seva versió del que va passar dilluns, quan va iniciar negociacions amb el Manchester United per al fitxatge del porter espanyol i la venda de Keylor Navas, que es va acabar tancant fora de termini per la tardança del club anglès. Segons assenyala el Madrid en un dels punts, el fitxatge de De Gea no es pot completar per la tardança del Manchester, que «va introduir en l'acord les dades de l'operació de David de Gea, però no així les de Keylor Navas, a les 00.00 hora espanyola» moment en el qual just finalitzava el termini de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i que va provocar l'enviament fora de termini de la documentació requerida.

El Manchester va contestar més tard amb un altre comunicat assegurant que el club blanc hauria provat de fer canvis en el redactat dels contractes gairebé a tres quarts de dotze de la nit. L'equip anglès sosté que a les 23.40, minuts abans del límit, «van arribar al Manchester United canvis substancials en la documentació» i que fins a les 23.55 «es van rebre els documents necessaris per cancel·lar el contracte de David». Una guerra total entre Madrid i Manchester United que deixa molt tocats els dos porters, David de Gea i Keylor Navas, que continuaran en dos clubs que dilluns al vespre havien decidit traspassar-los.

Des del Madrid s'explica que el Manchester no va voler negociar la sortida de De Gea fins al mateix dilluns, però, sempre condicionada al traspàs de Keylor Navas a la plantilla que dirigeix Van Gaal. El Madrid ho accepta i les parts arriben a un ràpid acord. «Després de la redacció dels corresponents documents contractuals necessaris i per tal de procedir amb temps suficient per tramitar tant el Transfer Matching System de FIFA (TMS) com la seva inscripció a la Lliga de Futbol Professional, el Reial Madrid remet al Manchester United els contractes a les 13.39 hora espanyola», detalla el comunicat emès des del Bernabéu.

El club blanc continua explicant que el «Manchester United va remetre els seus comentaris a aquests contractes vuit hores més tard, a les 21.43 hora espanyola, incloent petites modificacions». El Madrid les va acceptar totes perquè els traspassos es poguessin inscriure tant al TMS de la FIFA com a la LFP un cop hagués aconseguit les signatures de Keylor Navàs i David de Gea. «El Reial Madrid, després d'obtenir les signatures dels jugadors, va remetre al club anglès els citats contractes signats a les 23.32 hora espanyola, quedant a l'espera de rebre els documents finals signats pel Manchester United», assegura en el comunicat el club blanc, que, en aquell espai de temps, va haver d'acabar de convèncer Keylor Navas.

Un vistiplau del jugador de Costa Rica que també va costar a la gent del United. «El Manchester United va aconseguir l'acord final amb els representants de Keylor Navas a les 23.53 hora espanyola i és a aquesta hora quan es remeten els contractes al jugador perquè siguin signats».

El següent pas era que els dos clubs entressin al sistema informàtic de la FIFA les dades dels traspassos, però en aquest punt el Madrid torna a acusar el Manchester d'endarrerir l'operació. «El Manchester United va introduir en el TMS les dades de l'operació de David de Gea, no així les de Keylor Navas, a les 00.00 hora espanyola, remetent simultàniament al Reial Madrid els contractes de transferència signats. El Reial Madrid rep aquesta documentació completa a les 00.02 i no l'envia a la lliga fins les 00.28, amb la qual cosa tot se n'anava en orris.