La temporada del bàsquet ­altempordanès s´iniciarà oficialment a partir del 19 de setembre i ja hi ha equips que s´han començat a calçar les sabatilles. Amb el canvi de curs, són molts els equips sèniors que han optat per aportar aire nou a les banquetes. És el cas del CB l´Escala, CB Adepaf i Bàsquet Vilafant, que han canviat el tècnic tant del sènior masculí com del femení.

Els nois escalencs seran entrenats, a Segona Catalana i com a referència de l´Alt Empordà, per un home que coneix la casa, Albert Clopés, que prové del Roses-Adepaf. Per la seva part, Susi Martí, amb passat al masculí, ara es farà càrrec del femení en detriment d´Arnau Costey, que també entrenava els nois.

L´Adepaf, mentrestant, ha ascendit entrenadors d´equips base del seu club després que Albert Jorquera i Paco Mumbrú fossin baixa. Jordi Marull, procedent del mini masculí A figuerenc, es farà càrrec dels nois, situats a Tercera Catalana després de tres descensos seguits. Pitu Company s´ocuparà del femení després de brillar amb un júnior a qui el juny passat va proclamar campió de Catalunya a Calella de Mar.

El relleu, tant de nois com de noies, també s´ha produït en el Bàsquet Vilafant, que aposta pels tàndems: el duet format per Ful De Alcaraz -ex del Castelló- i Bru Rovira -que ve de dirigir l´infantil i mini vilafantenc- seran els encarregats d´entrenar el masculí. Per la seva part, la dupla Pepe Socorro-Marçal Mallart -el primer, ja estava a l´equip i el segon prové del preinfantil femení de les Escolàpies- s´ocuparan del femení.

Sánchez, Tete i Casellas renoven

D´altra banda, el Grifeu de Llançà (Tercera Catalana) medita si seguir amb els alhora jugadors Pere Lluís Rosset i Tito Mosqueda o apostar per Jaume Joher, home de club. En canvi, on segur que no hi haurà relleu és en els masculins del Castelló (Jordi Sánchez) i de l´Escolàpies (Tete Quirante), i en el femení del Roses (David Casellas, Cape).

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.