L'actual campió de la Lliga Femenina, l'Spar Citylift Girona, començarà aquest vespre el treball de pretemporada d'un curs històric en què les gironines disputaran per primer cop l'Eurolliga. El nou entrenador, Miguel Àngel Ortega, hauria de comptar avui amb gairebé tota la plantilla amb les úniques excepcions de la pivot nord-americana amb passaport macedoni, Ashley Paris, arriba dissabte, i de l'aler Chelsea Gray que encara està en plena competició la WNBA amb Connecticut Suns. La resta, si cap enllaç aeri falla, seran aquest vespre a Fontajau.

Tot i el bon paper de Gray sortint des de la banqueta, 15 punts en només 23 minuts en el darrer partit, Connecticut està virtualment fora del play-off de la WNBA, té el tall a tres partits a manca de quatre jornades per acabar la fase regular, i això permetria que l'anotadora nord-americana arribés a Girona per integrar-se a l'Uni abans de la disputa de la Lliga Catalana i la Supercopa.

Noemí Jordana, Anna Carbó i Vita Kuktiene són les tres úniques peces que repeteixen; mentre que Rebeka Abramovic, Adrijana Knecevic, Artemis Spanou i Lina Pikciute són les cares noves en una plantilla que compleran les joves Pilar Comella (amb fitxa del primer equip) i Anna Jodar, vinculada al GEiEG de Copa Catalunya.

Dissabte de la setmana vinent, 12 de setembre, l'Spar Citylift Girona es presentarà oficialment al pavelló del GEiEG, club amb qui aquest any estarà vinculat, mentre que l'endemà jugarà contra l'Ekaterinburg a Fontajau. La setmana següent, divendres 18 o dissabte 19 (en funció d'Esport 3), es jugarà la Final de la Lliga Catalana contra el Cadí i per al dimecres 23 està prevista la Supercopa contra el Perfumerías Avenida. Els dos partits a Fontajau.