Quatre corredors de muntanya d'Osca del club Peña Guara donaran el tret de sortida a la travessia del GR-11 (que uneix el cap de Creus amb el País Basc) en només onze etapes. El repte té una finalitat solidaria: els quatre atletes han creat una campanya per donar suport a la lluita contra el càncer.

El GR-11 és una de les més coneguda rutes pirenaiques que creua la vessant sud dels Pirineus, aquesta amb 786 quilómetres i un desnivell positiu acumulat de 47.500 metres uneix el Mediterrani des de el cap de Creus amb el cap Higuer (Guipuscoa).

Óscar Plasín, Miguel Ángel Melet, Javier Lorente i Antonio Laguarta són els quatre corredors aragonesos que reunint la seva passió per la muntanya, la recerca de nous reptes i la vocació d'ajuda desinteressada van iniciar una campanya per la recollida de fons via internet destinats a la Asociació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de la província d'Osca. Cal comprar cada un dels 47.500 metres de desnivell acumulat a preu d'un euro i els donatius es poden dipositar a la pàgina web gr11en11.org, . Els diners que es recullin aniran per costejar la campanya i els beneficis a l'AECC d'Osca. Ja en porten més de 15.000.

L'objetiu final del repte i un dels seus principals atractius és l'intent de completar-lo en només onze etapes, molt lluny de les més de quaranta jornades que li pot a arribar a costar a un senderista experimentat. Per això han convertit el GR-11 en una consecució de dures carreres que hauran d'afrontar entre demà i el 10 de setembre.