El corredor belga Jesper Stuyven de Trek es va imposar en la vuitena etapa de la Vuelta a Espanya disputada entre Puebla de Don Fabrique i Múrcia, amb 182,5 quilómetres, i marcada per les caigudes i els retirats.

Jesper Stuyven, que va invertir un temps de 4h.06.06, es va estrenar en una gran prova aixecant els braços per davant del basc Peio Bilbao (Caja Rural) i del francés Kevin Reza (Francaise).

Els favorits van salvar la jornada marcada per la calor i les caigudes, la més gran va retirar a 4 corredors: Tejay Van Garderen (BMC), l'irlandés afincat a Girona Daniel Martin (Cannondale), el francés Nacer Bouhanni (Cofidis) i el belga Kris Boeckmans (Lotto Soudal). Tots ells van haver de ser traslladats a l'hospital de Múrcia.

La massiva caiguda es va produir dins els carrers de Múrcia i entre els afectats va quedar el colombià Chaves, que tot i així va poder acabar i mantenir el temps als seus rivals sense problemes. La general no es va veure gaire afectada, només per la retirada de Martin, fins ara tercer.

Classificació 8a etapa: 1. Jasper Stuyven, 4h.06:05; 2. Pello Bilbao, m.t.; 3. Kévin Reza, m.t.

Classificació general: 1. Esteban Chaves, 31h.12:18; 2. Tom Dumoulin, a 10 segons; 3. Nicolas Roche, a 36 segons; 4. Alejandro Valverde, a 49 segons; 5. Joaquim Rodríguez, a 56 segons.