L'alemany, resident a Girona, Jan Frodeno es va imposar ahir al Campionat del Món de triatló de mitja distància celebrat a Zell am See (Àustria) per davant del seu compatriota Sebastian Kienle que es va fer amb la plata. El gallec Javier Gómez Noya, es va haver de conformar amb el bronze després de no poder revalidar el títol que va guanyar l'any passat al Canadà.

En tot cas, cal destacar la participació de dos triatletes gironins a la prova. Per una banda el gironí Pau Busquets (Club Triatló Girona Costa Brava) que va acabar 79è de la categoria 40-44 anys després de no tenir el seu millor dia, i de l'altra, la del banyolí Marc Casadevall (Club Natació Banyoles) que va acabar 64è del seu grup d'edat 30-34. També cal destacar la participació del triatleta osonenc, Erik Merino del 3Dynamic de Sant Gregori que va obtenir un meritori cinquè lloc del grup de 18-24 anys. La prova va consistir en 2 quilòmetres de natació, 90 de ciclisme i 21 de cursa a peu.