La dotzena ronda de la temporada al Campionat del Món de Moto3, celebrada aquest diumenge a Silverstone sota la pluja, ha finalitzat amb la victòria de Danny Kent (Leopard Racing). Al líder del campionat l'acompanyaven al podi Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC) i Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold).

Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0,0), Livi Loi (RW Racing GP) i Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Juanfran Guevara (Mapfre Mahindra Aspar) en la seva millor carrera fins ara , el debutant Lorenzo Dalla Porta (Husqvarna Factory Laglisse), Efrén Vázquez (Leopard Racing) i Tatsuki Suzuki (CIP).

A la sortida, Isaac Viñales (RBA Racing) es feia amb el liderat en els primers revolts, seguit de Kent, Romano Fenati (SKY Racing Team VR46), Kornfeil, Alexis Masbou (SaxoPrint RTG) i María Herrera (Husqvarna Factory Laglisse), alhora que el poleman Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) i Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo) quedaven fora per caiguda.

Després d'aquest primer llanci, Viñales aconseguia un segon complet d'avantatge. A Kent i Kornfeil els seguia ja llavors Jorge Martín (Mapfre Mahindra Aspar), que havia superat a Fenati. Poc després, l'espanyol era víctima d'una caiguda.

Passades només tres voltes, Viñales continuava líder ampliant el seu avantatge sobre Kent, mentre Kornfeil es mantenia en posició de podi i Herrera rodava cinquena en una excepcional carrera.

El líder Viñales seria el següent a caure, deixant la primera plaça en safata a Kent amb més de quatre segons d'avantatge sobre el segon en aquell moment, Kornfeil. Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) havia quedat fora pel mateix motiu que Viñales només una volta abans.

A la sisena volta Herrera també acabava per terra i Viñales, que havia tornat a cursa, patia una segona caiguda. L'espanyol era examinat al centre mèdic del circuit per una possible fractura en una mà que finalment quedava descartada. A la volta set Hanika era el següent a repetir experiència.

A punt de creuar-l'equador de la cursa, l'avantatge de Kent era de gairebé deu segons. El tercer classificat llavors, Fenati, era el següent en patir una caiguda, cedint la seva posició a Antonelli amb Bagnaia quart.

Quan s'havien cobert 14 d'un total de 17 voltes, Kent relaxava el seu ritme i mantenia nou segons d'avantatge sobre Kornfeil. L'interès de la cursa es centrava només una mica més enrere, amb Antonelli tercer i Bagnaia tot just dues dècimes darrere lluitant per aconseguir el tercer esglaó del podi. El duel entre els dos italians propiciava que tots dos s'acostessin a Kornfeil, mentre Andrea Locatelli (Gresini Racing Team Moto3), cinquè llavors, queia i quedava fora.

Al capdavant de carrera Kent patia un ensurt mentre augmentava la pluja en pista; Bagnaia superava Antonelli amb un espectacular estil a la vora del desastre i tots dos reduïen a un segon el seu desavantatge respecte a Kornfeil. Antonelli recuperava la tercera plaça i Bagnaia s'anava a terra, només uns instants després. Bastianini també queia, el que li posa les coses molt més difícils de cara al campionat.

L'última volta era de tràmit per Kent, que aconseguia la seva sisena victòria de l'any i ampliar el seu avantatge al capdavant de la classificació fins a 70 punts sobre Bastianini.

La propera cursa del Campionat del Món de Moto3 se celebrarà el 13 de setembre al Gran Premi TIM de San Marino i de la Rivera de Rimini, traçat de Misano.