Un xut amb l'esquerra de Thomas Vermaelen a 23 minuts pel final, després d'un rebuig de Kameni a centrada de Luis Suárez, va acabar amb la resistència del Màlaga al Camp Nou i va donar una treballada i merescuda victòria

al Barça per 1 gol a 0, ??que va saldar un compte pendent amb el conjunt andalús.

Luis Enrique va recuperar el trident més productiu de la història del futbol mundial, Messi, Neymar i Luis Suárez, que només havien jugat aquesta temporada seixanta minuts junts, a causa de les galteres del brasiler. Ahir, van demostrar una vegada més que, amb ells al camp, el Barça viu molt millor. Amb Iniesta repartint regals als tres de dalt, el Barça va ser molt superior des del primer minut, però li va faltar precisió en els metres finals per inquietar veritablement Kameni. I això que el partit va començar amb un gol anul·lat a Suárez per falta de l'uruguaià a Angeleri. I es va escalfar a la recta final de la primera meitat, quan Jaume Latre no va xiular dos penals per mans de Miguel Torres i un clar d'Angeleri a Suárez, quan aquest ja encarava Kameni i va ser derribat. Busquets, Messi, Neymar i el mateix Suárez van intentar sorprendre el porter camerunès, però l'ocasió més clara dels locals en aquests quaranta-cinc primers minuts va ser un cop de cap de Mascherano al travesser.

El Màlaga, ben organitzat darrere, es replegava amb ordre i intentava sortir tímidament al contraatac, però no trobava efectius per combinar i el camp se li feia massa llarg en cada transició. No va ser estrany doncs que la jugada més perillosa dels visitants fos un tir de seixanta metres de Juan Carlos, que va intentar sorprendre a Bravo després de recuperar una pilota i veure al porter xilè avançat. Aquest tret de Juankar, que finalment no va trobar porteria i una rematada molt forçada de Cop després d'una magnífica assistència d´Amrabat, el jugador més perillós del conjunt malaguista, va ser gairebé el més destacat dels malaguenys en tot el partit.

Sorprenentment, Javi Gracia va treure a Amrabat i va posar a Charles als nou minuts de la represa, i el Màlaga ja no va tornar a existir en atac. El Barça es va apoderar definitivament del partit i va posar setge a la porteria visitant, amb Iniesta al comandament de les operacions, un Neymar cada vegada més incisiu per la banda esquerra i la versió més rematadora de Messi. Fins a cinc pilotes li va treure Kameni a l'astre argentí a la segona meitat. La pluja de rematades de l´estrella del Barça, que ahir va caminar tot el partit barallat amb el gol, va ser el preludi del gol de Vermaelen.

El central belga, que es va passar tota la temporada passada lesionat i que en aquesta ha trobat la titularitat després de la sanció a Piqué, es va convertir en l'heroi inesperat del partit en afusellar Kameni després d'un rebuig d'aquest del porter del Màlaga a una centrada de Luis Suárez, en el minut 72. L'uruguaià va tenir una ocasió molt clara per fer el segon gol del matx, davant un Màlaga ja entregat que, per coses del futbol, ??va poder empatar en l'última jugada del temps afegit, en la seva única arribada clara en tota la segona meitat: una internada per l'esquerra Juankar, que va passar la pilota a Charles perquè aquest rematés davant de Bravo. Però la poca precisió del brasiler i la fe de Jordi Alba per creuar-se en el seu camí just quan s'armava la cama dreta van evitar el gol que hagués deixat gelat al Camp Nou.

El Barça suma sis de sis en lliga i ara estarà quinze dies sense jugar, degut a l´aturada per seleccions del proper cap de setmana. Temps perquè Luis Enriqui pensi en el pròxim partit de lliga: al camp de l´Atlètic de Madrid.