Marc Márquez vol mantenir-se en la lluita pel Mundial i va mostrar les seves intencions ahir en els entrenaments qualificatoris del Gran Premi de la Gran Bretanya, que se celebra al circuit de Silverstone. El pilot català va completar la seva millor volta amb un temps de 2:00.234, superant en gairebé mig segon el seu anterior rècord del circuit. Rere seu, Jorge Lorenzo, qui va demostrar, també que la seva Yamaha va molt bé i que no li posarà les coses fàcils a Márquez per remuntar els 52 punts d'avantatge que li porta al Mundial.

Completarà la primera línia de la graella de sortida el company de Márquez a l'escuderia Repsol Honda, Dani Pedrosa, qui tindrà la missió durant la cursa, d'arrabassar el segon lloc a Lorenzo per tal que Márquez aconsegueixi restar-li el màxim de punts possibles.

El gironí Maverick Viñales es va veure superat, per només sis mil·lèsimes, pel seu company d'equip a Suzuki, Aleix Espargaró, i no va poder passar a la Q2, i es va haver de conformar amb la tretzena posció a la graella de sortida.

Valentino Rossi, fins al passat Gran Premi, líder del Mundial en solitari, va marcar el quart millor temps i sortirà de la segona línia de l'engraellat, juntament amb les Yamaha de Pol Espargaró i Bradley Smith.

Pel que fa a la classificació de Moto3, el millor temps el va aconseguir el pilot valencià Jorge Navarro (Honda), en obtenir la primera pole position de la seva carrera. El pilot de Llançà Isaac Viñales va aconseguir situar la seva KTM en cinquena posició i podrà sortir des de la segona línia de l'engraellat. El líder del Mundial de categoria, Danny Kent (Honda), va quedar en tercer lloc, rere Karel Hanika (KTM), mentre que el seu principal rival per al Campionat, l'italià Enea Bastianini (Honda), sortirà el setè.

En Moto2 el més ràpid va ser Sam Lowes, que va aconseguir arraconar Àlex Rins de la pole per només 58 mil·lèssimes. El primer classificat del Mundial, Johann Zarco, va completar la primera línia de la graella, mentre que Tito Rabat, es va haver de conformar amb la quarta posició.

La jornada d'ahir i les graelles qui hi haurà a cada cursa fan preveure unes curses mogudes i, a més, si hi afegim les altes probabilitats que hi ha de pluja sobre el circuit de Silverstone, la cursa serà de les més emocionants del campionat. La primera de les carreres serà la de Moto2, a les 12.20, seguida per la de MotoGP a les 14.00 i, finalment, Moto3 a les 15.30. Les proves, en exclusiva, per Movistar+.