Després d'aconseguir les medalles d'or als 100 i als 200 metres, l'atleta jamaicà Usain Bolt tindrà l'oportunitat d'aconseguir el seu particular «triplet» si guanya la de relleus 4x100 metres amb el seu equip (15.10 hores). Bolt voldrà seguir demostrant que no té rival i voldrà endur-se una nova medalla d'or per seguir trencant tots els registres. Per altra banda, Justin Gatlin vol que a la tercera, vagi la vençuda. Després de quedar-se amb un pam de mas en les dues primeres proves que va realitzar contra el jamaicà, Gatlin voldrà que els 4x100 siguin els que li adjudiquin la medalla d'or. El duel, novament, està servit.

Ruth Beitia lluita per l'or

La capitana de la selecció espanyola, Ruth Beitia, intentarà avui a la final d'altura donar a Espanya la segona medalla als Mundials de Pequín, que per a ella seria la segona en Mundials a l'aire lliure, després del bronze a Moscou 2013. L'atleta càntabra, millor atleta espanyola els tres últims anys, i per a molts ja la millor de la història, no concedeix importància als seus 36 anys ja que serà la més veterana de les tretze finalistes en la seva cinquena presència al concurs definitiu d'uns Mundials.

Beitia va arribar a Pequín instal·lada en el segon lloc del rànquing mundial amb 2,00 metres, a només dos centímetres del seu rècord nacional, només superada per la campiona olímpica, la russa Anna Chicherova, tres anys més jove, una atleta de 2,07 que encapçala la llista amb 2,03. L'australiana Eleanor Patterson, amb 19 anys, no havia nascut quan Ruth ja portava dos Mundials. En la qualificació, Beitia va oferir una gran impressió, saltant sense fallar fins als 1,92, que van ser suficients per entrar a la final. «Em veig fenomenal, tant de bo pugui lluitar per les medalles», va ?comentar. Fins ara, els seus resultats en campionats del món són un tercer lloc a Moscou 2013, un cinquè a Berlín 2009, un sisè a Osaka 2007 i l'onzè a París 2003. Només en dues ocasions (Hèlsinki 2005 i Daegu 2011) ha quedat fora de la final. Beitia es veu capaç de saltar «molt més» dels 1,92 que va necessitar per accedir a la final, i és conscient que per pujar al podi caldrà assolir o superar els dos metres. La favorita serà la russa Anna Chicherova, líder mundial de l'any amb 2,03 metres.