Iho López inicia dilluns la seva nova aventura als Estats Units. La jugadora blanenca, recent proclamada campiona d'Europa amb la selecció espanyola sub-18, deixa l'Uni Girona i viatjarà a Amèrica per començar a preparar una nova temporada, tant esportiva com acadèmica, concretament a l'IMG Academy. Iho López va assegurar que anar-se'n a Florida suposarà «un canvi molt important» i que el primer que ha de procurar és «aprendre bé l'anglès».

La jugadora, de 17 anys, marxarà a cursar l'equivalent a segon de Batxillerat en una High School, per, després de superar unes proves de selectivitat (SAT), accedir a la Universitat. Per tant, l'accés universitari seria per a la següent temporada, on ja podria fitxar per un equip professional. El pas a Estats Units per López suposa deixar enrera l'etapa a l'Uni, tot i que «no descarto tornar un cop hagi acabat la meva etapa americana». Iho també aclareix que «trobaré a faltar l'equip i Girona» tot i que se sent «molt il·lusionada» de començar una nova aventura.

La pivot gironina no es vol marcar objectius a llarg termini encara que «espero algun dia poder arribar a la WNBA», la NBA femenina. La jove i prometedora jugadora de Blanes afronta aquest repte amb la intenció de progressar en el bàsquet però també en els seus estudis. Aquesta temporada Iho López estudiarà a l'IMG Academy, a Florida, una acadèmia esportiva privada on el seu gran objectiu és formar a professionals dins i fora del món de l'esport.

«M'agradaria algun dia tornar a l'Uni però ara tinc en ment aprofitar l'estada als Estats Units per aprendre molt», assegura la jugadora, un dels talents més prometedors que han sortit en els darrers temps de la pedrera de Fontajau.