El Sevilla, que va accedir a la Lliga de Campions 2015/16 després d'haver guanyat la Lliga Europa del curs passat, és el representant espanyol que més mala fortuna va tenir ahir en el sorteig, celebrat al Fòrum Grimaldi de Mònaco. Els andalusos van caure en el grup més dur, el D, al costat del Juventus italià, el Manchester City anglès i el Borussia Moenchengladbach alemany.

En una tarda històrica per la Lliga espanyola, per tractar-se la primera vegada en què un país té cinc equips en els bombos, amb especial protagonisme per al Barcelona, ??en reconèixer la UEFA la seva entrada al «club dels 5 títols», el conjunt blaugrana va tenir fortuna i començarà la defensa del títol en una sèrie bastant assequible, amb el Bayer Leverkusen alemany, el Roma italià i el modest BATE Borisov bielorús. Serà el retorn de Luis Enrique a l'Olímpic de Roma, club en el qual va tenir una frustrada aventura en els seus inicis com a entrenador, i es retrobarà amb vells coneguts d'aquests anys precedents com el Bayer Leverkusen i el BATE Borisov.

El Sevilla retorna a l'elit amb el somni per bandera. Amb un equip de nou obligat a reinventar-se després de la sortida d'homes importants, el quadre d'Unai Emery s'enfrontarà amb el vigent subcampió d'Europa i campió italià, el Juventus, que no obstant ha perdut homes de la importància d'Andrea Pirlo, Arturo Vidal i Carlos Tevez. Curiosament, Fernando Llorente, últim fitxatge del quadre sevillista, s'enfrontarà al que fins ahir era el seu equip.

El Manchester City, un altre gran cuirassat del futbol europeu, també té un compte pendent amb la Lliga de Campions. Grans noms i figures volen d'una vegada trobar protagonisme. Jesús Navas, el veloç extrem sevillà, tornarà a casa. Per completar el tremend Grup D hi ha el Borussia Moenchengladbach, un conjunt alemany que fa molt bon futbol, ??amb jugadors de molt valor i que a més voldrà prendre la revenja davant el Sevilla perquè el conjunt andalús el va eliminar en la passada Lliga Europa.

El Reial Madrid té una fase de grups en certa manera complicada per enfrontar-se a un conjunt amb gran potencial que vol donar definitivament el salt a la lluita pel títol com el París Saint Germain, i el sempre perillós Xakhtar Donetsk ucraïnès del romanès Mircea Lucescu. Alleuja el potencial del grup A al Malmö, encara que els suecs estan habituats a diversos problemes als seus oponents i la seva il·lusió és una arma a tenir en compte.

L'Atlètic de Madrid va tenir certa fortuna. Va quedar en el assequible grup C, al costat del Benfica i el Galatasaray com a principals rivals, als quals, sobre el paper és superior. Completa la sèrie el debutant Astana. El pitjor d'enfrontar-se al sorprenent quadre kazakh és el llarg viatge.

El València, que com el Sevilla torna al màxim aparador continental, també pot mirar amb optimisme el futur. El quadre de Nuno es trobarà amb el Zenit Sant Petersburg rus, el Lió francès i l'Gant belga, rivals que no són superiors al bloc de Mestalla, ansiós de protagonisme i crescut després de passar amb moltes dificultats davant el Mònaco.

El sorteig, com és habitual, té els seus capricis. El portuguès Jose Mourinho, entrenador del Chelsea, s'enfrontarà a un dels seus exequips i al qual va fer campió europeu, el Porto, en què milita el porter Iker Casillas, a qui va relegar a la banqueta en la seva època al Santiago Bernabéu. El Dinamo de Kíev de Sergei Rebrov vol amenaçar el favoritisme de «blues» i «Dragoes» al Grup G, que completa un altre nouvingut al club, el Maccabi Tel Aviv israelià.