El Fòrum Grimaldi de Mònaco acull aquesta tarda a partir de 3/4 de 6 un sorteig històric de la fase de grups de la Lliga de Campions, ja que, després de l'angoixant classificació del València, per primera vegada hi haurà cinc equips d'un país, en aquest cas Espanya. A les boles del sorteig hi haurà els noms del defensor del títol, el Barcelona; el Reial Madrid, campió fa dues temporades; l'Atlètic de Madrid, subcampió de fa dues edicions; el Sevilla, que va aconseguir el seu accés com a guanyador de l'última Lliga Europa; i el València, que va eliminar el Mònaco.

Mai abans hi havia hagut cinc conjunts pertanyents a una Lliga. En aquesta ocasió, l'espanyola serà la gran protagonista, ja que al marge d'això, el sorteig serà un homenatge al Barça dels cinc títols, ja que ha passat a integrar l'anomenat «Badge of Honour», un selecte grup de clubs que han estat capaços de guanyar la Lliga de Campions un mínim de cinc vegades, que integraven Reial Madrid, Milan, Bayern de Munic i Liverpool. A més, l'Ajax també forma part d'aquest «club» en proclamar-se campió d'aquesta competició tres vegades consecutives.

Per això al sorteig hi haurà un representant de cada conjunt del Barcelona que es va coronar campió continental: Andoni Zubizarreta (1992), Juliano Belleti (2006), Puyol (2009), Abidal (2011) i Iniesta (2015) seran els encarregats de treure les boles dels diferents bombos. El sistema per designar caps de sèrie ha canviat. Ja no ho seran els vuit equips amb un millor coeficient UEFA, sinó els vuit campions de les Lligues més importants. D'aquesta manera, conjunts habitualment inclosos en el primer bombo, com l'Arsenal o el Reial Madrid, quedaran aquest cop fora, ja que els caps de sèrie seran Barcelona, ??Chelsea, Bayern Munic, Juventus, Benfica, París Saint Germain, Zenit Sant Petersburg i PSV Eindhoven.

Els tres últims s'estrenaran com a caps de sèrie. No ho havien estat mai en cap de les setze edicions prèvies de la Lliga de Campions. El Juventus no ho era des de la temporada 2003-04. El Barcelona és el que més vegades ha estat en el primer bombo del sorteig de la fase de grups de la màxima competició continental, un total de quinze, des que la Champions va passar a tenir 32 equips la temporada 1999-00. Per a la composició de la resta de bombos sí que s'atendrà al coeficient. Aquest fet pot encarir i complicar els grups donat el potencial dels equips que hi haurà sobretot en els bombos 2 i 3.

El Reial Madrid estarà al bombo 2 al costat a l'Atlètic de Madrid i el València i equips com Porto, Arsenal i Manchester City. Al 3 hi aniran Olympique de Lió, Dinamo Kíev, Olympiacos, Galatasaray i Roma, i al quart, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel Aviv, Gant i Malmö.

L'exmilanista Paolo Maldini i l'exjugador de l'Inter Javier Zanetti, dos grans mites del futbol europeu i mundial, estaran presents en el sorteig com a representants de la propera seu de la final, que es jugarà al Giuseppe Meazza de Milà el 28 de maig del 2016. La primera jornada de la fase de grups es jugarà els dies 15/16 de setembre i l'última el 8/9 de desembre. El sorteig dels vuitens de final tindrà lloc el 14 de desembre a Nyon.

La UEFA aprofitarà l'acte per lliurar els premis als millors del curs passat. Els tres aspirants al ?guardó de millor jugador són també de la Lliga BBVA, els barcelonistes Leo Messi -l'indiscutible favorit- i Luis Suárez, i el madridista Cristiano Ronaldo, l'anterior guanyador. Així mateix es lliuraran els premis al millor gol de la passada campanya i a la millor parada, en un gran xou de dues hores.