El Niu de Pequín, pràcticament sense temps per passar pàgina de la vibrant final dels 100 metres, va tornar a viure ahir un nou capítol del particular duel que mantenen el jamaicà Usain Bolt i el nord-americà Justin Gatlin, els homes més ràpids del planeta a dia d'avui. Aquest cop eren els 200 metres l'especialitat i tots dos van superar sense dificultats les seves respectives sèries de classificació.

Bolt, sense pitjar l'accelerador, va imposar-se sense problemes a la tercera sèrie amb un temps de 20.28 segons. Era d'esperar. A?la sèrie següent, tres quarts del mateix va passar amb Gatlin, que va aturar el cronòmetre en els 20.19 segons, deixant entreveure que la final dels 200 també es preveu d'allò més emocionant. De moment, avui es disputaran les semifinals. Tant Bolt com Gatlin ja han estat campions d'aquesta especialitat. El jamaicà va ser-ho a Berlín 2009, Daegu 2011 i Moscou 2013. En canvi, el velocista dels Estats Units es va penjar l'or l'any 2005, a Hèlsinki.

El panameny Alonso Edward, subcampeó mundial a Berlín el 2009 per darrere de Bolt, va guanyar la segona sèrie amb 20.11, mentre que el dominicà Yancarlos Martínez també va accedir en semifinals, com a tercer de la tercera sèrie amb 20.34, en la que va ser desqualifiat Rolando Palacios.

Rudisha i Dibaba regnen

Dos altres noms propis va deixar la jornada d'ahir dels mundials d'atletisme. Un és el del kenià David Rudisha, campió olímpic i plusmarquista mundial dels 800 metres (Londres 2012). Va fer-se amb el seu segon títol de campió del món amb un temps de 1:45.84 minuts. Va controlar la cursa sense problemes i no va patir en la recta final. El van acompanyar el polonès Adam Kdzczot i el bosni Amel Tuka. De la seva banda, un mes després de fer-se amb el rècord mundial dels 1.500 metres, l'atleta etíop Genzebe Dibaba va guanyar la final d'aquesta especialitat sense oposió (4:08:00)

L'estrena d'Esther Guerrero

La banyolina Esther Guerrero ha participat aquesta matinada en les sèries classificatòries dels 800 metres. Juntament amb Adel Mechaal, és l'altra representant gironina del campionat.