El líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, i el president de l'Espanyol, van polemitzar ahir sobre l'origen blanc-i-blau de l'Espanyol. Junqueras va acceptar la invitació del president del club, que li va oferir donar-li «una lliçó d'història» a l'estadi de Cornellà-el Prat sobre l'origen dels colors de l'entitat catalana.

Junqueras va assegurar a RAC1, que l'Espanyol llueix el blanc i el blau perquè el club va demanar el patrocini de la Casa Reial, però Collet, veient que relacionaven l'entitat que presideix amb la monarquia, va replicar mitjançant una carta oberta en què explica que el 1910, l'Espanyol va adaptar aquests colors per la indumentària de Roger de Llúria, almirall lleial a la corona catalanoaragonesa. «Malgrat la teva condició de notable historiador, l'àmbit del futbol no és precisament la teva especialitat com altres àmbits sí que domines», li va etzibar. Collet va afegir en el comunicat a la pàgina web de l'Espanyol que «et vas equivocar i et convido a contrastar els fets i a conèixer la història del club amb nosaltres». En un to crític, irònic, però cordial, el president del conjunt blanc i blau aclaria quins són els origens de l'Espanyol a Oriol Junqueras. «El club va ser fundat l'any 1900 per uns estudiants de la Universitat de Barcelona i els colors blanc i blau fan referència al blasó de Roger de Llúria, almirall que servia amb lleialtat la corona catalanoaragonesa».

Oriol Junqueras va contestar a la invitació de Collet, també a les xarxes socials. «Estaré encantat d'acceptar la seva invitació. Escoltar i aprendre és irrenunciable. Gràcies!», va expressar el polític. El club va insistir en el seu oferiment: «D'acord. Ja entenem que vénen setmanes de molta feina per a tots els representants polítics, però ja saps on ens pots trobar».