Novament serà Lewis Hamilton (Mercedes) qui sortirà des de la pole position al Gran Premi de Bèlgica, que es disputa aquest migdia (14:00) al circuit de Spa-Francorchamps. L'únic pilot que va ser capaç de "seguir-li" el ritme, va ser el seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg, que va firmar la seva volta més ràpida gariebé mig segon més lent que el britànic i es preveu, novament, un monòleg dels Mercedes, que es volen treure l'espina de no haver pujat al podi en l'anterior Gran Premi, el d'Hongria.

Rere seu el que ja comença a ser un tòpic, la resta. Valtteri Bottas va finalitzar en tercera posició amb el seu Williams i compartirà la segona línia de la graella amb el mexicà de Force India Sergio Pérez, que va pujar una posició per la sanció de cinc llocs del francès Romain Grosjean (Lotus), ja que va canviar la caixa de canvis. El francès no va ser l'únic sancionat del cap de setmana, doncs també va rebre una sanció de deu posicions l'holandès Max Verstappen (Toro Rosso) per canviar el motor i la grossa se l'enduien els dos pilots de McLaren, Fernando Alonso i Jenson Button, sancionats com ja s'esperava pels diferents canvis de motor als seus monoplaces.

El madrileny Carlos Sainz va aconseguir situar el seu Toro Rosso a la Q3, però no va poder millorar la desena posició i sortirà des de la cinquena fila acompanyant Romain Grosjean. Davant d'ells, a la tercera línia hi trobem a Daniel Ricciardo (Red Bull) i Felipe Massa (Williams), mentre que a la quarta hi haurà el Lotus de Pastor Maldonado i el Ferrari de Sebastian Vettel.

Es va tornar a evidenciar que els cotxes més dèbils són els Manor de Will Stevens i de Roberto Merhi, que no sortiran els últims a causa de les sancions de Verstappen, Button i Alonso.

El Gran Premi de Bèlgica, que s'iniciarà a les 14:00, constarà d'un total de 44 voltes al circuit de Spa-Francorchamps, el més llarg del campionat, amb 7.004 metres, amb el qual els pilots recorreran 308 quilòmetres.