L'Espanyol s'ha avançat en el minut tres al Power8 Stadium amb un gol de falta directa de Salva Sevilla i s'ha aferrat a aquesta renda (1-0), tan aviat com el Getafe ha mostrat la seva cara més incisiva. Els madrilenys han disposat d'ocasions molt clares en el tram final del xoc, però no han trobat el premi de l'empat.

La temporada ha començat de fàbula per als catalans, ja amb tres punts a la butxaca. Salva Sevilla ha aixecat a l'estadi els tres minuts amb un cop de dreta des de la frontal. El migcampista ha enviat la pilota a l'esquadra, sense opció per a Guaita. L'empenta blanc-i-blava era evident, amb Caicedo liderant la parcel·la ofensiva.

El Getafe ha disposat de torn de rèplica als cinc minuts després d'una lleugera badada defensiva de l'amfitrió. Ni Pau López, sota pals, ni Arbilla han pogut bloquejar la pilota i Javi López ha baixat des de la medul·lar per evitar l'amenaça de Sarabia. El bloc no disposava de moltes opcions clares en els primers compassos.

A mesura que anava avançat el cronòmetre, els de Fran Escribá s'han plantat millor a la gespa. L'Espanyol ja no era tan incisiu des de les bandes i el conjunt visitant ha dominat més la pilota. També ha disposat de més ocasions, encara que sempre tímides. La defensa local havia rebaixat la seva tensió i permetia més facilitats.

Les arribades de Sarabia, Damián Suárez i Pedro León examinaven la defensa blanc-i-blava, encara que no han inquietat Pau. Els de Sergio González, de la seva banda, amb prou feines tenien presència a l'àrea rival, més enllà d'algun tret aïllat de Montañés. Els dos porters estaven molt tranquils.

En la represa, el Getafe ha mantingut la pressió en camp contrari. L'inici, liderat per Pedro León, ha estat més intens que el de l'Espanyol, tenallat enrere i sense claredat d'idees. L'entrenador blanc-i-blau ha intentat canviar el guió amb l'entrada del davanter Gerard Moreno, nou fitxatge, ovacionat per l'afició.

El conjunt madrileny tenia oportunitats per empatar, sobretot, a pilota parada. Gaudia de més serveis de córner i d'una falta perillosa en la frontal en el 64, que l'ex-blanc-i-blau Álvaro Vázquez ha enviat a la barrera. L'amfitrió ha decidit protegir-se i ha canviat l'ariet Caicedo pel migcampista Cañas: tornava al 4-2-3-1.

El ritme i la pilota era dels del Getafe, mentre que l'Espanyol ha fet un pas enrere i ha deixat Gerard amunt, molt sol. L'acompanyava alguna espurna de Montañés. La lesió del central Álvaro ha obligat el tècnic a moure les peces, baixar Víctor Álvarez al lateral, desplaçar Duarte a l'eix i fer entrar Burgui per la banda esquerra.

La solució no arribava per al Getafe. Dominava el partit, però semblava impossible que marqués. A més, els problemes se li acumulaven. En el 82, Vergini ha vist la segona groga després de fer caure Gerard Moreno. Amb deu, les seves opcions d'empatar minvaven encara més. Fins i tot el propi Gerard ha pogut ampliar l'avantatge en una contra.

L'última ocasió visitant ha estat la més perillosa del partit. A falta de quatre minuts per al final, Álvaro Vázquez ha perdonat un gol cantat després de rebre una assistència d'Ian en el segon pal, amb la porteria buida. La pilota s'ha passejat per la línia de fons. Ha estat l'últim ensurt per a l'Espanyol, que ha insistit fins al final amb Moreno i Burgui.

Fitxa tècnica:

1 - Espanyol: Pau López; Arbilla, Álvaro (Burgui, min.75), Raíllo, Duarte; Víctor Sánchez, Javi López; Montañés, Salva Sevilla (Gerard Moreno, min.57), Víctor Álvarez i Caicedo (Cañas, min.68).

0 - Gefate: Guaita; Damián Suárez, Alexis, Vergini, Vigaray; Juan Rodríguez (Medrán, min.68), Lacen; Pedro León (Ian, min.76), Sarabia (Emi, min.61), Víctor Rodríguez i Álvaro Vázquez.

Gols: 1-0: Salva Sevilla, min.3.

Àrbitre: Gil Manzano (Comitè extremeny). Ha expulsat Vergini (min.47 i min.81) i ha amonestat Pedro Léon (min.52), Arbilla (min.56), Víctor Sánchez (min.63) i Medrán (min.80).

Incidències: Partit de la primera jornada de la Lliga BBVA disputat al Power8 Stadium davant 16.248 espectadors.