El BMC va aconseguir la victòria en l'etapa prèvia de La Vuelta, una prèvia que no comptarà per la classificació final de la prova a causa de les queixes dels ciclistes i equips, ja que la contra rellotge per equips es disputava sobre diferents superfícies.

Amb tot, que comptés per la classificació per equips va ser motiu suficient per motivar els corredors del conjunt nord-americà BMC (8:10) per emportar-se la victòria, amb un segon d'avantatge sobre el Saxo-Tinkoff i l'Orica GreenEdge. Així, a la primera etapa pròpiament dita, l'eslovac Velits serà el primer portador del jersei vermell, que l'acredita com a primer líder de la prova.

Els equips amb ciclistes postulats per endur-se la victòria final no van arriscar massa en aquesta prèvia, però no van perdre massa temps entre ells de cara a la lluita final. El Movistar de Quintana i Valverde va arribar a 24 segons del BMC, mentre que l'Astana de Nibali, Aru i Mikel Landa, sis minuts més tard i, finalment, l'Sky, de Chris Froome, va perdre 47 segons respecte al Movistar.

Avui, La Vuelta seguirà per terres andaluses, amb una etapa entre Alhaurín de la Torre i Caminito del Rey, que acaba en un port de tercera que s'inicia a tres quilòmetres de la línia d'arribada.