San Mamés serà aquesta tarda (18.30 h) l'escenari de l'estrena de la lliga per l'Athletic i el Barcelona, en el que serà el tercer duel entre els dos equips en només deu dies després de la Supercopa d'Espanya, torneig que va donar el primer títol al club basc després de 31 anys.

Després de donar descans a un bon nombre de titulars en el partit d'anada del play-off de la Lliga Europa, en què Ernesto Valverde va introduir vuit canvis, el tècnic tornarà a alinear per a aquest debut a la Lliga el millor onze possible, tenint en compte les baixes i els problemes físics que afecten la plantilla. Mikel San José, Ander Iturraspe i Iñaki Williams, que va recaure a Zilina (3-2) de la seva lesió muscular, a més del sancionat Kike Sola no podran jugar aquesta tarda contra el Barça. A més, Xabi Etxeita, fix al centre de la defensa, és dubte seriós a causa d'un problema en un dels genolls.

Mentrestant, el FC Barcelona intentarà saldar un compte pendent amb l'Athletic Club, que encara no fa una setmana li va arrabassar la Supercopa d'Espanya, i ho farà amb algunes baixes en la defensa que el seu tècnic, Luis Enrique Martínez, haurà de recompondre. A les absències per sanció de Jérémy Mathieu, que compleix cicle de targetes de la temporada passada, i Gerard Piqué, suspès quatre partits després de la seva expulsió en la tornada de la Supercopa, s'uneixen a les dels lesionats Adriano Correia i Douglas Pereira. Per sort, Luis Enrique recupera Jordi Alba, allunyat dels terrenys de joc les últimes dues setmanes per una lesió als isquiotibials de la cama dreta i que ahir mateix va rebre l'alta mèdica.

Luis Enrique confia que es vegi un Barça molt diferent del de la Supercopa. "Estem frescos i arribem molt millor que als dos partits anteriors", va subratllar el tècnic del conjunt català, qui va insistir en la prèvia del partit que les circumstàncies que envolten el partit "són diferents" a les de l'última setmana. Ara, no és el Barça sinó l'Athletic el que arriba físicament minvat després de viatjar a Eslovàquia per disputar contra el Zilina l'anada de la prèvia de la Lliga Europa, cosa que els blaugranes intentaran aprofitar.

Per altra banda, ahir Neymar va tornar a entrenar-se després de superar unes galteres però no va entrar a la llista. Qui sí que va entrar a la convocatòria va ser el migcampista de Campllong Gerard Gumbau, que ja va debutar el curs passat amb el primer equip en els vuitens de la Copa del Rei contra l'Elx.