Els tres equips de la província de Girona deixen enrere totes les proves i partits amistosos de la pretemporada i ja posen els cinc sentots al campionat de lliga de laTecera Divisió. La competició comença aquest cap de setmana i es preveu un any molt intens, on tots els rivals han aconseguit reforçar-se amb bons jugadors i tots voldran aspirar a tot.

Un dels equips que voldrà repetir els èxits de la temporada passada és el Figueres. El conjunt altempordanès comença un nou repte amb la intenció de, com a mínim, intentar repetir la classificació pel play-off que van aconseguir la temporada passada. No serà fàcil tot i que l'equip entrenat per Eduardo Vílchez ha aconseguit mantenir el bloc de jugadors de la temporada passada. El Figueres debutarà al camp de Fontetes davant el Cerdanyola, una setmana després de derrotar el conjunt vallesà a la Copa Catalunya.

El Palamós, per la seva banda, prepara el seu debut demà diumenge a la Nova Creu Alta davant el Sabadell B amb l'esperança que l'equip dirigit des d'un bon inici pel tècnic de la casa Joan Mármol, pugui moure's com va fer fins les últimes jornades de la passada temporada entre els millors de la Tercera Divisió i, per què no, assaltar una de les primeres quatre places. Els vallesans seran el primer rival i, precisament, el filial arlequinat va ser el conjunt que la temporada passada va esguerrar el debut de l'extècnic Jordi Martínez en la primera jornada de Lliga disputada a l'estadi palamosí (0-1). El Palamós ha renovat nou futbolistes però en els darrers dies ha vist com el rus Arsen i el jove Àlex Fernández, cedit al Banyoles, han causat baixa de la plantilla baixempordanesa.

Finalment, el Peralada, que ha viscut un estiu mogut pel que fa als moviments a la plantilla de futbolistes i a la banqueta, debutarà a casa també demà diumenge davant un nouvingut, el Granollers. El conjunt dirigit per Arnau Sala s'ha reforçat molt bé però té clar que l'objectiu primordial és la salvació i, com en l'inici de l'any passat, si es pot donar un avís per a navegants, benvingut serà. A Peralada hi regna la il·lusió i l'ambició.