El FC Barcelona va fer oficial ahir al migdia el traspàs del davanter Pedro Rodríguez al Chelsea per 30 milions d'euros, «dels quals, tres són en variables, segons el rendiment», precisava el club blaugrana en un comunicat. «El club vol expressar públicament l'agraïment a Pedro Rodríguez per la seva professionalitat i dedicació durant totes les temporades que ha estat al club, així com traslladar-li els millors desitjos amb vista al futur», afegia la nota. «Vinc per continuar guanyant títols», van ser les primeres paraules del jugador, una vegada es va fer oficial que ja era jugador del Chelsea.

El punta canari va viatjar abans- d'ahir a Londres per tancar el seu fitxatge pel conjunt que dirigeix Jose Mourinho, amb el qual ha signat un contracte per a les quatre pròximes temporades. Mentrestant, la plantilla blaugrana, després de dos dies de descans, va tornar ahir al matí a la feina sense ell. Pedro feia setmanes que havia demanat a l'entitat blaugrana que escoltés ofertes, conscient que Luis Enrique, malgrat que havia ?expressat públicament i reiterada el seu desig de seguir comptant amb ell, no podia donar-li més minuts

El futbolista canari s'havia convertit en el quart d'una llista de davanters encapçalada per tres dels millors jugadors ofensius del món: Lionel Messi, Luis Suárez i Neymar, cosa que havia convertit el seu paper a l'equip en residual des de la passada campanya. Semblava que el Manchester United seria el seu pròxim destí i, de fet, dilluns passat Ed Woodward, vicepresident esportiu dels diables vermells, va ser a la capital catalana per negociar el fitxatge de Pedro, però l'oferta de 25 milions d'euros va ser considerada insuficient per l'entitat blaugrana. El Barça, que fa setmanes que va taxar públicament el punta canari en 30 milions -remetent-se a la seva clàusula de rescissió-, tampoc estava d'acord amb les condicions de pagament ajornat que oferia el United.

L'entrada de nou en escena del Chelsea i la seva predisposició a acceptar la demanda econòmica del Barça va acabar per convèncer també el davanter, que a Stamford Bridge es retrobarà amb l'exblaugrana Cesc Fàbregas i amb companys de selecció com Diego Costa i César Azpilicueta. Als 28 anys, Pedro se'n va del Barça després de vuit temporades i 320 partits amb la samarreta blaugrana, amb la qual ha marcat 99 gols i ha aixecat una vintena de títols.

El Barça, que no pot tramitar fitxatges fins al mercat d'hivern, pensa en Nolito (Celta) per suplir la marxa del davanter canari. Després de gaudir de dos dies de descans, una vegada disputades la Supercopa d'Europa i d'Espanya, la plantilla del Barcelona va tornar ahir a la feina, ja amb l'absència de Pedro unes hores abans que es confirmés la seva sortida.

Durant la sessió, realitzada al Camp Tito Vilanova de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, l'equip ja es va dedicar exclusivament a preparar la primera jornada de la Lliga, que disputarà diumenge contra l'Athletic Club a San Mamés. Luis Enrique va comptar amb tots els jugadors disponibles, i a més amb els futbolistes del Barcelona B Juan Cámara i el gironí Gerard Gumbau.