El nou projecte de l'Olot comença a rodar aquest dissabte a la capital de la Garrotxa. L'equip debuta davant l'Alcoià després de realitzar una llarga pretemporada, que ha servit per conjuntar un nou bloc de jugadors que arriba per fer-se sentir a la categoria. L'entrenador, Antonio Rodríguez, Rodri, assegura que l'equip està preparat per competir i que els objectius s'aniran marcant setmana a setmana per intentar encarar amb garanties tots els partits.

A tres dies per l'inici de lliga, com veu la preparació de l'equip de cara al debut?

Fa gairebé sis setmanes que vam començar. Ho vam fer d'hora, sabent que teníem un equip molt renovat i havíem de conjuntar les peces noves. Els jugadors han posat molt de la seva part i tot i que encara falten coses per polir, anem pel bon camí per competir les primeres jornades.

Quines creus que han de ser les aspiracions de l'Olot per aquesta propera temporada?

Hem de ser molt cauts perquè ja sabem que és una categoria molt complicada. Hem fet un esforç per muntar un equip competitiu i veient els rivals, serà molt díficil estar a la part alta. Les nostres aspiracions passaran per seguir el nostre estil de joc i la nostra identitat, generant un bon clima i ambient al nostre camp. No ens marquem objectius, ja que si guanyes dues o tres jornades vas cap amunt i si les perds, baixes posicions. Anirem marcant objectius partit a partit.

Serà important començar bé la temporada, com encareu el partit davant l'Alcoià?

Amb molta il·lusió i moltes ganes. Esperem disposar de tots els futbolistes ja que seria bo començar amb victòria. Tot i això, l'Alcoià és un dels equips que més bé s'ha reforçat i ens posarà les coses molt difícils.

Alcoià, Vila-real B, Lleida, Reus, Barça B... un inici dur de lliga.

Quan escoltes aquests noms t'adones de la dificultat del campionat. En principi no estem cridats a estar a dalt, però entre tots junts volem plantar cara a tots els equips. Esperem sortir ben parats d'aquestes primeres jornades i aconseguir el màxim nombre de punts. Però reitero que anem partit i partit i ja veurem quins són els camins que haurem de seguir.

El Municipal d'Olot i l'ajuda de tots els aficionats i socis durant la temporada serà clau.

És i serà importantíssim el suport de l'afició. La junta directiva fa un gran esforç per ajustar un pressupost molt difícil a Segona B. Hi ha altres poblacions més grans que poden rebre més ajudes i que els permeten tenir equips més forts. El nostre ambient i el nostre camp són únics i han de posar moltes dificultats als rivals.

Està satisfet amb la plantilla que s'ha confeccionat?

Sí. Estem molt contents perquè partim d'una idea determinada. Evidentment que han marxat jugadors com Musa, Carlos o Coro, que eren molt importants perquè ja sabien la manera de jugar de l'equip. Els hem hagut de reemplaçar per jugadors que han de passar per un període d'adaptació i això requereix un temps. Hem fitxat jugadors de fora de Catalunya, competint amb equips molt potents, però amb l'ajuda de la directiva els hem aconseguit portar. També estic content perquè els fitxatges s'ajusten a la nostra idea futbolística.

Què creu que s'haurà de tenir en compte de l'Olot, quines seran les consignes que transmetran als jugadors abans de començar la temporada?

Per més fort que sigui el rival, hem de ser molt forts defensivament, ja que a priori no hem de ser un equip capdavanter. En cap moment de la competició hem de renunciar a la nostra identitat, a la nostra idea de joc que ens va portara ascendir a Segona B. La possessió, tenir la pilota i intentar dominar el joc són les nostres dues grans bases futbolístiques.

Com preveus el grup tercer de Segona B?

No només jo, sinó tots els entrenadors, periodistes, representants i gent del futbol sap del potencial del grup. Per nom i tradicions, equips com el Lleida, Sabadell o Barça B estaran a dalt. Hi ha equips emergents com l'Atlètic Balears o l'Alcoià que faran parlar. Hi ha 7 o 8 equips molt potents i també els filials, com el Mestalla o el Llevant, que sempre són molt perillosos. Després hi ha un grup on som nosaltres, que hem de lluitar de valent per estar en bones posicions i tenir tranquil·litat. Som conscients que hi ha equips que tenen un pressupost més alt que el nostre i que han pogut fitxar més.