El nou base del FIATC Joventut, Albert Sàbat, es va mostrar ahir molt agraït al conjunt verd-i-negre per donar-li l'oportunitat de tornar, amb 29 anys, a l'ACB, on amb prou feines hi ha tingut oportunitats malgrat haver aconseguit l'ascens a aquesta categoria amb tres equips diferents. El jugador de Llagostera té una experiència de 35 partits a l'elit, tots amb el Casademont Girona entre 2002 i 2005.

«Fitxar per la Penya és un pas molt important en la meva carrera. Les últimes quatre temporades no havia aconseguit fer el salt a l'ACB, malgrat aconseguir l'ascens. Estic molt il·lusionat i tinc moltes ganes de començar a treballar», va declarar Sàbat.

El base gironí s'havia convertit en tota una institució en la LEB Or, on havia jugat les últimes nou temporades defensant les samarretes del Tenerife, el Gestiberica de Vigo, l'Akasvayu Vic, el Sant Josep, el Canàries, l'Alacant i el Burgos. No obstant això, només havia tastat la màxima categoria del bàsquet espanyol les temporades 2002-03, 2003-04 i 2004-05, amb el Casademont Girona, amb el qual va disputar un total de 35 partits.

«És un somni, fa molts anys que treballo per aconseguir que un club com el Joventut confiés en mi», va confessar Sàbat, qui s'ha mostrat prudent sobre el nivell que pot oferir aquesta temporada a la Lliga Endesa. «Espero adaptar-me a la categoria i assentar-me. Fa molts anys que no hi jugo i espero poder fer una bona feina juntament amb tot l'equip».

Per altra banda, va confessar tenir «moltes ganes de començar a treballar» amb Salva Maldonado, tècnic del conjunt badaloní: «Ell confia que pugui adaptar-me bé al joc de l'equip».