El FC Barcelona va fer oficial ahir la contractació d'Alfred Julbe, expreparador del Valvi Girona, com a primer entrenador de l'equip filial de bàsquet, que milita a la LEB Plata, i de l'equip júnior, per a la present temporada.

Julbe, als seus 55 anys, acumula molta experiència a les banquetes, amb 522 partits dirigits a la Lliga ACB. Va començar el seu camí com a entrenador en les categories inferiors del Joventut de Badalona, posteriorment va ser el segon entrenador del primer equip i finalment es va convertir en primer tècnic la temporada 1986-87. Com a primer entrenador va passar dues etapes en el conjunt de Badalona. A la primera va ser subcampió de la Recopa d'Europa, en la temporada 1987-88, i en la segona va ser campió i subcampió de la Copa del Rei el 1997 i 1998, respectivament.

El barceloní també ha entrenat al Saragossa, amb qui va ser subcampió de la Copa del Rei (1994-95), al CB Girona, i a l'Andorra (LEB Or), entre d'altres. Julbe també havia col·laborat amb l'Uni Girona. La temporada passada va estar entrenant al Titánicos de León, de la lliga mexicana de bàsquet. L'exjugador Jaume Comas (140 partits en l'ACB) i "scar Orellana també s'incorporen a la disciplina blaugrana com a ajudants de Julbe.

La feina del nou responsable tècnic del filial i del júnior serà dirigir els principals equips base del planter blaugrana per tal de formar jugadors que tinguin opcions de fer el salt al primer equip de la Lliga ACB i l'Eurolliga.