L'espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) ha aconseguit la seva cinquena victòria de la temporada al Gran Premi de la República Txeca que s'ha disputat avui, diumenge, al circuit de Brno, mentre que Johann Zarco (Kalex) i Niccolo Antonelli (Honda) han guanyat en les seves respectives cilindrades.

Lorenzo és el nou líder del campionat del món doncs, tot i estar empatat a punts amb Rossi (211 punts), ocupa la primera posició pel major nombre de victòries davant l'italià, cinc davant de tres.

Un cop més, Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) no ha fallat en el moment de la sortida i quan s'ha apagat el semàfor es'ha posat al capdavant de la prova amb Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) enganxat després de la seva rebuf, mentre l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1), tercer en discòrdia, s'ha vist sorprès pel seu compatriota Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP15) i el britànic Bradley Smith (Yamaha YZR M 1).

Poc li ha durat l'alegria a Smith, que abans d'acabar la primera volta ja era superat per l'altra Ducati oficial, la de l'italià Andrea Iannone, i també pel mateix Valentino Rossi, sabedor de cedir uns metres en aquells instants de la cursa a Lorenzo i Márquez podia sentenciar les seves aspiracions.

Lorenzo i Márquez han protagonitzat sengles rècord de volta ràpida en el tercer gir i l'avantatge sobre Rossi era ja de més de tres segons, de manera que excepte un error o problema tècnic, la baralla per la victòria era cosa dels dos.

El líder de l'equip Repsol Honda ha demostrat que no vendria barata la seva derrota davant de Jorge Lorenzo i ha apretat l'accelerador per marcar un nou gir de rècord en el quart, en què l'avantatge sobre Rossi era ja de gairebé quatre segons.

Lorenzo i Márquez s'han allunyat irremissiblement de la resta de competidors, Smith s'ha barallat amb Dani Pedrosa, que vha remuntat des del novè lloc, Pol Espargaró i Maverick Viñales han fet el mateix per la vuitena posició, fins que ha caigut el de Suzuki, mentre Aleix Espargaró s'ha esforçat per remuntar des de la quinzena posició fins a la novena final.

Lorenzo ha mantingut un ritme constant que li ha permès a poc a poc esgarrapar dècimes i ànim al pilot de Repsol Honda, que ha vist com en el desè gir dels 22 a què estava prevista la cursa, l'avantatge del de Yamaha era ja de més d'un segon i mig.

I aquestes diferències han anat en augment sabedor ia Marc Márquez que excepte error del seu rival a l'únic que podia aspirar a Brno era a la segona plaça, encara que com a mal menor, Rossi marxava per darrere d'ells, a una considerable distància, i no era rival en aquesta ocasió.