Un gol de Pedro del Campo va permetre ahir el Figueres superar el Cerdanyola en la tercera ronda de Copa Catalunya i, possiblement, jugarà contra el Girona o el Llagostera en la següent eliminatòria.

El partit va començar molt igualat. Marcar en aquesta competició és molt complicat, perquè les defenses primen sobre les davanteres i, un gol a primera hora, és difícil de contrarestar. Amb tot, en els primers minuts, el nerviosisme per part dels locals es va veure en una errada en la sortida de pilota que va poder aprofitar el Cerdanyola, però que Prunés va aconseguir aturar. Els empordanesos però, de mica en mica, van saber sobreposar-se als nervis i van començar a dominar el partit i arribaven les primeres ocasions, tot i que tímides, de Brugué i Masó.

S'acostava la mitja hora de joc i Pedro, altra vegada, es va convertir en l'home gol del Figueres. Si fa una setmana aconseguia classificar els altempordanesos davant l'Olot, ahir agafava una bona passada de Toni Cunill per superar amb una vaselina el porter visitant Pociello. El gol va esperonar encara més els homes d'Edu Vílchez, que van jugar el millor futbol en els vint minuts que quedaven fins al descans, en quèpodrien haver ampliat el marcador.

A la represa, el primer avís va arribar de botes de Javi Revert, que va enviar l'esfèrica a tocar del travesser. La rèplica va arribar cinc minuts més tard, però Quimo va encertar en enviar la pilota a còrner i tallar l'opció d'atac del Cerdanyola.

Els vallesans, de mica en mica, anaven fent-se amb el control del partit, mentre que el Figueres volia, a qualsevol preu, mantenir el gol d'avantatge. Amb tot, el jove Roger Brugué va tenir la sentència a les seves botes i, al minut 70, enviava la pilota al pal. Va ser una última reacció figuerenca. A partir d'aquí el Cerdanyola va buscar, a la desesperada, el gol de l'empat i va posar a prova Prunés, que va saber mantenir la seva porteria a zero i, juntament amb Pedro del Campo, van ser els puntals visibles d'un bon treball d'equip.