El Barcelona buscarà aquesta nit al Camp Nou el "miracle" de remuntar el 4-0 de l'anada davant l'Athletic Club i conquistar la Supercopa d'Espanya, cosa que seria el seu cinquè títol del 2015 i mantindria viu el somni de repetir el sextet de fa sis temporades. Luis Enrique va assegurar ahir que estan "convençudíssims" que encara és possible capgirar la final, perquè segons ell "quan juga el Barça tot és possible".

Amb prou feines 72 hores després del desastre de San Mamés, els blaugranes intentaran capgirar l'eliminatòria en un Camp Nou que registrarà una gran entrada, però amb un ambient poc habitual, perquè bona part dels socis culers encara estan de vacances. L'estadi s'omplirà per tant d'un perfil poc habitual, el que conformen barcelonistes que aprofiten els escassos partits que són de pagament per visitar el coliseu blaugrana i turistes amb ganes de veure el campió d'Europa.

Tot i així, jugadors i tècnics coincideixen que el suport del Camp Nou serà essencial per crear l'atmosfera necessària per aconseguir una gesta que passa, sobretot, perquè l'equip recuperi la solidesa defensiva que va exhibir la temporada passada. En els dos últims partits, el Barça ha encaixat vuit gols -quatre del Sevilla i quatre més de l'Athletic- cosa que no va succeir ni una sola vegada la passada campanya. I rebre de nou avui algun gol en contra arruïnaria definitivament les opcions dels blaugranes.

Després de donar descans a cinc dels seus titulars en l'anada, Luis Enrique tornarà a apostar per la primera unitat per buscar la remuntada. Tornaran per tant a l'onze Gerard Piqué, Jérémy Mathieu, Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Ivan Rakitic, i Javier Mas?cherano -migcampista a San Mamés- tornarà a l'eix de la saga. El preparador asturià no podrà comptar, una vegada més, amb dues peces clau, el defensa Jordi Alba i el davanter Neymar, i manté la incògnita de si seguirà apostant a la porteria per Marc-André Ter Stegen, malgrat els dos desafortunats partits que va firmar l'alemany la setmana passada, o alinearà Claudio Bravo per primera vegada aquesta temporada.

De la seva banda, l'Athletic Club encara la tornada de la Supercopa com una oportunitat històrica per tornar a obrir les seves vitrines 31 anys després de conquistar l'últim títol, animat pel rotund 4-0 del partit a San Mamés. El doblet de Lliga i Copa de la temporada 1983-1984, al qual es va sumar la Supercopa adjudicada llavors al club blanc-i-vermell de manera automàtica com a vencedor de les dues competicions, ha estat l'última gran alegria per a una afició que anhela aquells temps d'esplendor, encara que sigui amb un trofeu menor, després de tres dècades de sequera.

Tot és possible

L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, confia cegament en que el seu equip remuntarà. "No veig els jugadors convençuts, sinó convençudíssims. Sabent de la dificultat, és un repte a l'abast d'un equip d'aquesta magnitud", va assegurar en la roda de premsa prèvia al partit. "Quan juga el Barça, tot pot passar", va afegir el tècnic asturià.

Després d'analitzar la inesperada i contundent derrota de San Mamés, Luis Enrique va arribar a la conclusió que "el partit no va ser per a un 4-0, de cap manera", encara que l'Athletic es mereixés guanyar. "Vam penalizar massa els errors que vam cometre", va subratllar. Confia que els seus jugadors mantinguin, aquesta vegada, la porteria a zero: "El fet de no haver marcat a San Mamés ens condiciona molt. No estem en condicions de permetre'ns cap error més, perquè, si encaixem un gol, n'hauríem de fer sis, i llavors sí que estaríem parlant de paraules majors".

I ha insistit que té motius per creure en la remuntada. "La temporada passada vam aconseguir marcar quatre o més gols en divuit partits. Això significa que tenim potencial. Estarem més frescos que en l'anada i, si fem les coses bé, tindrem opcions", va assegurar l'entrenador blaugrana.