Jorge Lorenzo (Yamaha) va sortir molt reforçat del Gran Premi de la República Txeca, que es disputava al circuit de Brno, després d'aconseguir vèncer en la cursa i, de retruc, posar-se líder del Mundial de pilots, això sí, empatat a 211 punts amb el seu company d'equip Valentino Rossi. Com que el mallorquí té més victòries (5) que l'italià (3) ocupa el primer lloc de la classificació del Mundial.

Lorenzo, que s'ha convertit en un autèntic especialista en sortides, va encapçalar el grup des que es van apagar els semàfors fins al final de la cursa i només Marc Márquez (Honda), segon a l'engraellat de sortida, va poder seguir la seva estela, tot i que a la volta deu ja havia perdut més d'un segon i mig respecte al pilot de Yamaha. Márquez, que va finalitzar en segona posició, va aconseguir retallar distàncies respecte al lideratge del Mundial, que el té a 52 punts, després d'haver començat la cursa de Brno tenint-lo a 56.

En tercera posició va quedar el, fins ahir, líder del Mundial, l'italià Valentino Rossi, amb la qual cosa els tres primers classificats van acabar en la mateixa posició amb què havien pres la sortida.

Mala sort per al pilot de Roses Maverick Viñales, qui va caure després de mantenir una bona lluita per la vuitena posició amb el pilot de Yamaha Pol Espargaró. Viñales (Suzuki) havia sortit des de la setena posició, després d'un cap de setmana molt bo, culminat amb una bona qualificació, però no va tenir sort durant la cursa.

Dani Pedrosa (Honda), cinquè després de sortir des de la novena posició, va protagonitzar una de les remuntades de la cursa. Pedrosa havia caigut en els primers entrenaments oficials de divendres i havia afrontat la resta del cap de setmana molt adolorit, però una bona cursa li va permetre sumar onze punts. Un altre protagonista per la seva remuntada va ser el company de Maverick Viñales, Aleix Espargaró, que, tot i sortir des de la quinzena posició, va aconseugir arribar el novè.

Isaac Viñales, per terra

El pilot de Llançà Isaac Viñales (KTM) va perdre totes les opcions d'aconseguir una bona classificació i repetir el cinquè lloc d'Indianapolis en una cursa que va haver d'aturar-se a la volta 3 per un accident i es va reprendre disputant-se només 12 voltes. Viñales, ben situat en un nombrós grup que buscava posicionar-se al millor possile de cara a les últimes voltes va patir una maniobra de Fabio Quartararo (Honda) (que el va fer anar per terra, juntament amb el francès i el també francès Jules Danilo (Honda). Viñales va poder aixecar la moto i tornar a la cursa, però va acabar en el darrer lloc.

Niccoló Antonelli va estrenar el seu palmarès amb una victòria en aquesta cursa esbojarrada, mentre que Dany Kent, setè, segueix liderant el Mundial de la categoria.

Pel que fa a Moto2, Johann Zarco va aconseguir una nova victòria i referma el seu lideratge en el Mundial. El francès es va imposar als catalans Tito Rabat, segon i Alex Rins, tercer, que van quedar a un segon i mig de Zarco. En el Mundial Rabat també és segon i Rins tercer, però a 79 i 80 punts respectivament d'una primera posició molt llunyana.