El FIATC Joventut va anunciar ahir a la tarda el fitxatge del base gironí Albert Sàbat, exjugador de l'Autocid Ford Burgos de la LEB Or, per convertir-se en jugador verd-i-negre per a les dues pròximes temporades. Sàbat, de 29 anys i 1,82 metres d'altura, compartirà la batuta de l'equip català amb el veterà base nord-americà Demond Mallet, vuit anys més gran que ell.

El gironí, natural de Llagostera, té una experiència molt dilatada en les divisions professionals inferiors del bàsquet espanyol, on ha jugat les últimes nou temporades amb el Tenerife Bàsquet, el Gestiberica de Vigo, l'Akasvayu Vic, el CB Sant Josep, el CB Canàries, el Lucentum Alacant i l'Autocid Ford Burgos, amb els quals ha aconseguit quatre ascensos a l'ACB frustrats perquè als despatxos no es va aconseguir complir amb tots els requisits que reclama la lliga.

L'experiència de Girona

De fet, Albert Sàbat també va jugar 35 partits en la màxima categoria del bàsquet espanyol les temporades 2002-03, 2003-04 i 2004-05 amb el Casademont Girona. El nou base verd-i-negre és un jugador que destaca per la seva capacitat ofensiva i una bona mà des de la línia dels 6,75 metres, com demostra el 39,5 % d'encert en triples la temporada passada.