Jorge Lorenzo buscarà tallar la dinàmica de Marc Márquez per aconseguir fer-se amb la victòria al Gran Premi de la República Txeca, que es disputa aquest cap de setmana al circuit de Brno. De fet és el més ben situat per aconseguir frenar al de Cervera, ja que ahir va aconseguir fer-se amb la pole position i sortirà des del primer lloc de la graella de sortida.

L'acompanyaran en la primera fila de la graella de sortida el pilot d'Honda Marc Márquez i el seu company d'equip, Valentino Rossi, els tres pilots que encapçalen el Mundial, amb el qual es preveu una lluita ferotge entre ells.

En la classificació per al Mundial el pilot italià és primer, amb nou punts d'avantatge respecte al seu company d'equip, Lorenzo, mentre que Márquez, després d'un inici de temporada molt irregular és tercer, amb un desavantatge de 56 punts respecte a Rossi i 47 respecte a Lorenzo.

La segona línia de la graella estarà ocupada pels dos pilots oficials de Ducati, Andrea Iannone i Andrea Dovizioso, amb Bradley Smith (Yamaha entre ells).

El pilot de Roses, Maverick Viñales (Suzuki), va aconseguir un meritori setè lloc, i sortirà des de la tercera línia de l'engraellat de sortida. L'acompanyaran el pilot de Yamaha Pol Espargaró i el d'Honda Dani Pedrosa, qui no va poder estar entre els millors a causa del dolor que li causen les ferides al braç que es va fer en els entrenaments lliures del passat divendres.

Viñales intentarà fer una bona sortida per mantenir la posició en cursa, en què, el principal objectiu, a més de quedar com més endavant millor, segueix essent quedar per davant del seu company d'equip, Aleix Espargaró, qui va acabar la qualificació en quinzè lloc, gairebé un segon més lent que Viñales.

Isaac és catorzè a Moto3

Isaac Viñales (KTM) no va poder superar la catorzena posició en la qualificació de Moto3. El llançanenc s'està adaptant a la KTM, després del canvi d'equip de fa unes setmanes. el mes ràpid en la categoria petita va ser Niccolò Antonelli, qui va superar, en només dues mil·lèssimes al líder del Mundial, el britànic Danny Kent.

A Moto2, el francès Johann Zarco va donar un cop de puny a la taula i va dominar de principi a fi la qualificació, demostrant el perquè és el dominador del Mundial i màxim favorit per endur-se el títol. Zarco va aconseguir la pole position imposant-se als catalans Tito Rabat (actual campió de la categoria) i Alex Rins (guanyador de l'últim Gran Premi). Els dos pilots catalans intentaran posar-li difícil la victòria i escurçar distàncies al Mundial.