Després de conquistar la Supercopa d'Europa a Tbilissi en un emocionant partit contra el Sevilla, el Barça prossegueix el camí cap a l'anhelat sextet al nou San Mamés, on l'Athletic pot aprofitar-se del cansament dels blaugrana per treure avantatge en l'anada de la Supercopa d'Espanya. Els bascos afronten la competició amb un ull en la pròxima eliminatòria europea que els enfrontarà dijous contra el Zilina eslovac, per classificar-se per l'Europa League, un dels objectius prioritaris per aquesta temporada. No obstant, l'equip d'Ernesto Valverde no fa fàstics a una Supercopa d'Espanya que podria donar-los el primer títol dels últims 31 anys.

La condició de competició oficial ha anat augmentant la importància d'una Supercopa d'Espanya que aquest any torna a suposar-li al Barça una estació més en el seu, de moment imparable, camí cap a un nou sextet. I en aquest trajecte, Bilbao, l'Athletic, és la cinquena parada. Un lloc d'èxit per al Barça en l'última ocasió en la qual hi va transitar en aquesta competició, el 2009. Curiosament el dia de la primera aparició estel·lar de Pedro Rodríguez, llavors encara Pedrito. Un fort xut que va posar l'1 a 2 final de l'anada a San Mamés i va impulsar una carrera, potser inesperada, però esplèndida i carregada d'alegries per al davanter canari, que segueix sense resoldre el seu futur i continua més a prop d'anar-se'n al ?Manchester United que de quedar-se al Camp Nou.

El partit arriba pel Barça després del titànic esforç a Tbilissi, on precisament un gol de Pedro en la pròrroga va servir per derrotar el Sevilla (5-4) i sumar la Supercopa europea. Luis Enrique només ha tingut un entrenament, el d'ahir, per preparar la cita de San Mamés. I no s'ha d'oblidar que això és una final d'anada i tornada que s'haurà de resoldre dilluns que ve al Camp Nou.

Els blaugrana mantenen les baixes de Jordi Alba i Douglas Pereira, lesionats, les d'Arda Turan i Aleix Vidal, que no poden ser inscrits per la sanció de la FIFA, i la de Neymar, amb galteres. La resta de la plantilla torna a estar disponible, encara que no serà fins aquest matí quan Luis Enrique faciliti la llista de convocats per viatjar a Bilbao. En qualsevol cas, s'esperaven diverses novetats en l'onze. Bravo podria substituir a la porteria Ter Stegen, qui no va tenir un nit especialment afortunada davant del Sevilla a Tbilissi. En defensa, Mathieu podria cedir el seu lloc a Adriano al lateral dret. Al centre del camp, Sergi Roberto podria suplir Rakitic, que va acabar molt cansat a Geòrgia després de disputar els 120 minuts, i Pedro obtenir el premi de la titularitat com a recanvi de Rafinha en el trident ofensiu,

Valverde, per la seva banda, presentarà un onze molt minvat per les lesions d'Iturraspe, Mikel Rico i Williams, a banda de la de llarga durada de Munain. San José i Etxebarrria són fiables relleus dels dos migcampistes i Gorka podria estar sota pals ja que Herrerín va jugar la Lliga Europa.