El Club Hoquei Palafrugell debutarà el 17 d'octubre, davant el Santa Maria del Pilar, a la Primera Nacional Espanyola per primer cop a la seva història. Els baixempordanesos van quedar la temporada passada segons de Nacional Catalana, a quatre punts del campió, el Girona, i a Catalunya només un equip ascendeix de categoria. L'esforç quedava en no-res pels palafrugellencs fins que la Federació va trucar el president del club, Joan Tané, per oferir-los una plaça vacant. «Per dinamitzar l'hoquei fora de Catalunya, de Nacional Catalana només puja un equip, i a la resta de l'Estat, dos. Un club de Pamplona va renunciar, ens van trucar i vam acceptar el repte d'ascendir». Tané afirma que «no patim econòmicament» i que «ara era el moment de pujar».

Un dels responsables d'aquest ascens, com també del correcte funcionament de l'hoquei base és Xavier Garcia. Ell és l'entrenador del primer equip, de conjunts base i també coordinador. Com a entrenador dels sènior, Garcia assegura que l'ascens «feia uns anys que el buscàvem. Portàvem un parell d'anys intentant aconseguir aquesta fita, teniem els jugadors per fer-ho, i ara ho hem aconseguit». Com també ho afirmava el president Joan Tané, Garcia va fer referència a l'ascens administratiu que va tenir l'equip, remarcant que «abans de fer qualsevol pas vam consultar-ho amb tot el club, els socis, jugadors i pares. Tothom estava molt il·lusionat per tirar-ho endavant».

El primer equip començarà els entrenaments per a aquesta nova i il·lusionant temporada a Nacional Espanyola demà. Respecte a la plantilla, Garcia afirma que «mantindrem el mateix bloc de la temporada passada. No creiem que necessitem cap reforç a excepció d'un porter, ja que un dels dos que tenim ha de passar pel quiròfan». A més a més, afegia que «alguns ja han estat jugant a OK Lliga i a Nacional, i per això creiem que per experiència no mancarem».

El CH Palafrugell té el segon equip sènior a Primera Catalana, on va ascendir la temporada passada, i alguns d'aquest jugadors se'ls podrà fer una «fitxa homologada» per poder jugar amb el primer equip. Amb això segueixen mostrant que la base és el pilar fonamental del club, tal com expressava Xavier Garcia. «Aquesta propera temporada tindrem 16 equips, dos dels quals femenins. Si no tinguéssim una bona base, no haguéssim arribat fins aquí». Respecte a la temporada que ve, l'entrenador assegura que «tenim moltes ganes de donar guerra i de competir tots els partits. Hem de treballar al màxim cada setmana per millorar les coses ben fetes i corregir els errors». També destaca que a Nacional Espanyola «hi ha equips complicadíssims com el Manlleu, Mataró o Tordera que tenen jugadors amb molta experiència. Serà una categoria molt competida». L'únic derbi gironí a la categoria serà el que els enfrontarà al Citylift Girona, que va pujar a Primera Nacional com a campió de Catalana.