Adel Mechaal participarà, finalment, al Mundial d'atletisme de Pequín en la prova de 1.500 després que ahir la Federació Espanyola confirmés la seva inclusió a la llista de convocats pel director tècnic Ramón Cid. La presència de l'atleta de Palamós al campionat del món estava a l'aire perquè no havia pogut aconseguir la mínima que li requerien per classificar-se (3.36'20) però gràcies al seu bon rànquing, la IAAF el va admetre en la repesca. L'atletisme gironí també estarà representat al Campionat del Món per la banyolina Esther Guerrero en la prova de 800 metres. Com Mechaal tampoc havia assolit la mínima i va haver de ser repescada. Inicialment la IAAF no l'havia acceptada però a la tarda, obeint una reclamació de la Federació Espanyola, la va requalificar.

Adel Mechaal ha protagonitzat un 2015 triomfant assolint els títols de campió d'Espanya de 1.500 i 5.000 metres a l'aire lliure i de 1.500 i 3.000 en pista coberta. Anar al seu primer Mundial és un primer pas per al gran objectiu de l'atleta palamosí: competir l'estiu vinent als Jocs Olímpics de Río de Janeiro.

Mechaal competirà en la prova més emblemàtica de l'atletisme espanyol, els 1.500, al costat de David Bustos, que tenia la mínima, i Víctor Corrales, repescat igual com el gironí. La selecció espanyola per a la competició, que es disputarà del 22 al 30 d'agost a la Xina, està formada per més d'una quarantena d'atletes, entre els quals sobresurt la figura del marxador Jesús García Bragado, que batrà el récord mundial de presencies amb onze participacions. Al capdavant de la selecció, que viatjarà en diversos grups, el primer a partir del 16 d'agost, també hi serà Ruth Beitia.

La repesca d'Esther Guerrero

A la llista que va oferir al matí la Federació Espanyola no hi era, inicialment, Esther Guerrero, que tot i estar en disposició de ser inclosa a la repesca, no era acceptada per la Federació Internacional per uns criteris «molt ambigus». La Federació Espanyola va decidir presentar reclamació i a la tarda els van donar la raó. D'aquesta manera l'atleta banyolina, la númeroi 47 d'un rànquing de 48 noies, prendrà part en la prova de 800 del campionat mundial. En unes hores, Guerrero va passar de marxar de vacances a haver-se de centrar a preparar el debut en una competició d'aquesta transcendència.

«M'he estrenat internacionalment a la Copa d'Europa de seleccions que es va fer a Rússia el mes de juny. Estic molt contenta d'ara poder anar al Mundial i la idea és gaudir l'experiència i donar el màxim», admetia ahir Guerrero. L'atleta de Banyoles diu trobar-se «en un gran moment de forma» però recorda que al davant hi tindrà les millors rivals del món.