En menys de dues setmanes arrenca una nova temporada de la Lliga de futbol i les televisions estan en plena batalla per guanyar-se a l'audiència. I és que els nous acords subscrits per a les retransmissions dels partits han desencadenat una 'guerra de preus' entre les diferents plataformes de pagament.

Així, entren en joc Vodafone i Orange, mentre que Movistar TV ha absorbit Canal + i ha de cedir les retransmissions a altres plataformes de pagament. La Champions League passa a Antena 3 i els resums en obert de la Lliga BBVA els emetrà en exclusiva RTVE, que també donarà un partit en obert.

Perquè no et perdis res, a continuació t'expliquem com veure tots els partits de la temporada 2015-2016.

Movistar TV

Aquesta plataforma ofereix un paquet de 25 euros al mes que inclou nou dels 10 partits de cada jornada de Lliga, entre ells 'El gran partit', l'antic 'partit del Plus'; totes les trobades de Copa del Rei, menys el que donarà en obert La 1 de TVE; la Lliga Adelante; les principals lligues estrangeres, i els partits de classificació per a l'Eurocopa 2016. Aquest paquet no es ven per separat, de manera que és obligatori tenir contractat el paquet bàsic de Movistar TV, que inclou també telèfon fix, ADSL i línia de telèfon mòbil (65 euros al mes).

Vodafone

Per sis euros al mes, Vodafone TV ofereix la Lliga BBVA, Copa del Rei i Champions League si es contracta entre el 17 d'agost i el 30 de setembre. A partir d'aquesta data el preu passa a ser de 16 euros al mes. Aquesta companyia obliga també a tenir contractat el paquet bàsic, els preus varien en funció de les diferents tarifes de fix, mòbil i Internet. La tarifa més barata per veure el futbol ascendiria a 43,60 euros al mes fins al 30 de setembre, ja 53,60 euros si es contracta el paquet a partir de llavors.

Orange

Orange ha llançat un paquet que si es contracta abans del 30 de setembre costa 9,95 euros i permet veure Lliga i Copa del Rei (tots els partits excepte els que s'emeten en obert). A partir d'aquesta data, el preu s'eleva fins 19,95 euros. La plataforma ha aconseguit incloure el canal Bein Sports (5 euros al mes si es contracta abans del 30 de setembre i 15 euros si es fa després), que té els drets de la Champions, Europa League i de diferents lligues estrangeres.

Veure tot el futbol a través d'aquesta plataforma costaria 15 euros al mes contractant abans del 30 de setembre. A aquesta quantitat caldria sumar-li la tarifa d'ADSL i telèfon fix d'Orange (uns 29 euros al mes la més barata).

En obert

Aquesta temporada, TVE emetrà en obert un partit de Lliga i un altre de Copa del Rei. No obstant això, no podrà retransmetre els partits d'equips que disputin competicions europees.

Per la seva banda, Atresmedia ha comprat els drets d'emissió en obert de la Champions fins al 2018. A més, emetrà la Supercopa d'Europa que enfronta el Barcelona i el Sevilla.

Finalment, Mediaset oferirà les finals de Copa i Supercopa d'Espanya, així com els amistosos de la selecció espanyola.

Telecable

Gràcies a l'acord amb Mediapro, Telecable incorpora a la seva graella el canal Bein Sports. D'aquesta manera, oferirà als seus abonats per 10 euros al mes la Lliga de Campions, l'Europa League, la Premier, Sèrie A, Ligue 1, Copa Libertadores i diferents competicions internacionals.

La plataforma de televisió per cable d'Astúries ofereix també Lliga i Copa per 15 euros al mes, i per 5 euros més es pot veure 'El Partidàs' de Movistar +.