Marc Márquez (Repsol Honda) va sumar ahir la seva segona victòria consecutiva de la temporada després d'endur-se el GP d'Indianapolis de MotoGP per davant de Jorge Lorenzo (Yamaha) i Valentino Rossi (Yamaha). El nou vegades campió del món continua líder del campionat amb nou punts d'avantatge sobre Lorenzo i 56 respecte de Márquez, que continua amb la seva particular remuntada.

Jorge Lorenzo va sorprendre el de Cervera a la sortida, en ser el primer en arribar a la ràpida corba de final de recta, amb el segon pilot de Repsol, Dani Pedrosa tercer. Una mica més enrere, Valentino Rossi va protagonitzar una bona sortida des de la tercera línia i al final del primer gir ja era cinquè. En només dues voltes, Lorenzo, Márquez i Pedrosa ja havien obert un forat de més de dos segons respecte el seu immediat perseguidor, Rossi. El primer que va començar a cedir terreny davant el ritme imposat per Lorenzo va ser Pedrosa, que en el sisè gir ja es trobava a més d'un segon de Lorenzo i Márquez i a qui a poc a poc se li va anar acostant Rossi. Lorenzo i Márquez es van quedar sols al capdavant de la prova, en què Pedrosa poc va poder fer per evitar que se li acostés perillosament Rossi. El primer canvi important en el desenvolupament de la cursa es va produir a nou voltes del final, quan Rossi va superar Pedrosa sense que el pilot de Repsol Honda pogués fer res per evitar-ho, si bé cinc voltes després es va repetir l'acció al revés i el català va recuperar el seu lloc al podi, encara que per poc temps ja que va cometre un error en una frenada que va permetre l'italià tornar-lo a superar. A vuit voltes del final, va començar a ploure. A tres voltes per acabar va ser Márquez qui va superar Lorenzo, per sumar així la seva segona victòria consecutiva i la tercera del curs. Per la seva part, el pilot de Roses, Maverick Viñales no va tenir el seu millor dia, i va veure com perdia dues posicions acabant onzè després de sortir des del novè lloc de la graella.

Pel que fa a Moto2, Àlex Rins (Kalex) es va adjudicar la seva primera victòria a la categoria, per davant de Johann Zarco i Franco Morbidelli. Esteve Rabat va entrar cinquè. Johann Zarco lidera el Mundial amb 199 punts.

Isaac Viñales, cinquè a Moto3

El pilot de Llançà, Isaac Viñales, va acabar cinquè a la cursa de Moto3 del GP d'Indianapolis, després de protagonitzar una gran remuntada -sortia 20è-, en una carrera que va guanyar el belga Livio Loi (Honda) amb molta comoditat. John McPhee va entrar segon, i l'alemany Philip Oettl, tercer. Danny Kent lidera el Mundial amb 190 punts, on Isaac Viñales és vuitè amb 75.