La desena ronda de la temporada al Campionat del Món de Moto3, celebrada aquest diumenge a Indianapolis, ha finalitzat amb la victòria de Livi Loi (RW Racing GP) en una cursa marcada per la inestabilitat climatològica. Loi imposava així a John McPhee (SaxoPrint RTG) i Philipp Oettl (Schedl GP Racing).

Romano Fenati (SKY Racing Team VR46), Isaac Viñales (RBA Racing) i Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold), Brad Binder (Red Bull KTM All), Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) i Jorge Martín (Mapfre Mahindra Aspar).

A la sortida tots els pilots calçaven pneumàtics de pluja, i només McPhee Jules Danilo (Ongetta-Rivacold) i comptats pilots més ho feien amb pneumàtics llisos des del pit lane.

Després apagar-se el semàfor Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) prenia la davantera, seguit d'Efrén Vázquez (Leopard Racing), que es feia amb el cap de cursa només uns moments després seguit per Alexis Masbou (SaxoPrint RTG).

Després de la primera volta, diversos pilots entraven a boxes a canviar pneumàtics, entre ells el mateix Oliveira. El debutant Lorenzo Dalla Porta (Husqvarna Factory Laglisse) rodava tercer en aquests moments. El líder del campionat Danny Kent (Leopard Racing) rodava quart en el mateix grup.

Entre els pilots que entraven a boxes estava Francesco Bagnaia (Mapfre Mahindra Aspar), que també rebia una sanció per avançar-se la sortida. En el tercer pas per meta Kent també entrava a canviar pneumàtics.

En aquest moment, Loi, que també havia sortit amb pneumàtics llisos, contactava amb els primers i depassava a Vázquez per rodar segon. El pilot basc també prenia llavors el camí del pit lane. Loi quedava així sol al capdavant de carrera amb Masbou a la seva roda. Mentrestant, Oettl, sisè, marcava diverses voltes ràpides, mentre que McPhee es situava segon.

Un cop tornat a pista Kent, el britànic començava a marcar voltes ràpides mentre rodava en la posició 29, sent en aquest moment fins a quatre segons més ràpid que el cap de carrera.

Passades set voltes, Loi seguia líder amb gairebé 20 segons d'avantatge sobre McPhee i una mica més sobre Oettl, que era tercer. Andrea Migno (SKY Racing Team VR46) i el seu company d'equip Fenati (SKY Racing Team VR46) eren quart i cinquè, respectivament. Tant Migno com Lorenzo Dalla Porta (Husqvarna Factory Laglisse) perdria temps després tocar-se en el revolt 10.

No obstant això, quan es complien 12 de les 23 voltes programades, la pluja tornava a fer acte de presència. Poc després Bagnaia quedava fora de carrera per caiguda. Mentrestant, Kent rodava en la posició 25.

La pluja continuava present i llavors s'obria la possibilitat de finalitzar prematurament la carrera, perquè ja s'havien cobert dos terços d'aquesta.

En aquest moment Vázquez era el primer a patir una caiguda, de manera que el pilot espanyol més ben classificat passava a ser Navarro a la sisena posició.

La cursa finalitzava sense canvis entre les primeres posicions, sent Loi el quart pilot belga que aconsegueix la victòria en un gran premi del campionat del món, després Julien Van Zeebroeck, Didier de Radiguès i Xavier Simeon fa només unes setmanes al GP d'Alemanya.

La propera cursa del Campionat del Món de Moto3 se celebrarà el 16 d'agost al Gran Premi bwin de la República Txeca.