Un gol de Pedro del Campo a la recta final (1-0) ha servit al Figueres per doblegar l'Olot, de la 2a B, i accedir a la 3a eliminatòria de la Copa Catalunya, on s'enfrontarà, el proper cap de setmana i també a Vilatenim, al vencedor del partit que disputen aquest diumenge a Fontetes el CF Cerdanyola i el CF Palamós.

El derbi d'aquest dissabte al vespre, presidit per la pluja, ha estat intens i elèctric, però sense massa situacions de perill evident. La Unió, com sempre, s'ha esforçat al màxim. Hi ha posat atreviment, ordre i rigor, i també la serenitat suficient per buscar el seu moment davant d'un rival que, sobretot al primer temps, ha abusat de la velocitat de Gato, que s'ha fet un tip de córrer a la banda dreta -ha topat amb un mur, el de Ramon Masó, una i altra vegada... Amb tot, la primera i única arribada amb verí dels primers quaranta-cinc minuts l'ha segellat Javi Revert, que ha aprofitat una indecisió de Rojas prop del balcó de l'àrea -la pilota ha passat per damunt de garrotxí- i, amb el porter fora de lloc, ha fet una rematada que s'ha perdut a tocar del pal esquerre (1').

L'Olot ha intentat dominar, però no se n'ha sortit. Hi ha hagut ritme, això sí. Els visitants han intentat pispar la possessió lluny de la seva àrea, però amb poca inspiració. El Figueres no ha concedit al rival cap fase de dubte. L'ha tractat sense embuts i ha estat capaç de triangular amb mèrit quan s'hi ha posat. A la represa, han passat més coses. Quique ha estat a punt de fer el 0-1 just després de l'inici amb un tir massa creuat que s'ha escapat a tocar de la fusta esquerre (48'). Ha acabat essent l'únic intent de l'Olot en tot el partit.

Els de la Garrotxa han perdut ambició. S'han vist col·lapsats, i han acabat admetent que no sabien, ni podien, per on arribar a l'àrea de Prunés. L'àrbitre s'ha empassat una mà del visitant Farro dins de l'àrea -en un salt amb Revert (69')- just en el moment en què el Figueres deixava entreveure que estava més sencer. La presència al camp de Brugué i Casanova, tossuts d'allò més, ha alterat l'harmonia defensiva de l'Olot. De fet, una pressió a camp contrari ha desencadenat l'1-0. Quimo ha recuperat la pilota a la banda dreta, i ha conduït fins que ho ha vist clar, i ha assistit Pedro perquè el capità, amb el peu dret, fes un tir amb la dreta que, després de tocar el pal dret ha descansat a la xarxa (82'). Els de Vílchez no han patit per mantenir la diferència, i ja esperen rival a la Copa Catalunya.

UE Figueres: Prunés, Quimo, Masó, Chicho, Cunill (Sergi Romero, 60'), Ferran Grau (Venzal, 60'), Pedro, Roger Vidal, Revert (Adrià Casanova, 70'), Serramitja (Brugué, 46') i Ritxi (Varese, 75').

UE Olot: August, Blázquez, Luis Miguel (Argelés, 60'), Ferro, Rojas (Prior, 46'), Abel Solé (Vallho, 46'), Gato (Reverter, 46'), Sana, Eric Vilanova (Allal, 60'), Uri (Marcel Serramitja, 46') i Quique.

Àrbitre: Víctor Garcia Verdura, del Maresme, amb Juanjo Cardenal Vargas i Eduardo Hernández Cacho com a assistents. Ha amonestat Chicho i Venzal, del Figueres, i Sana i Quique, de l'Olot.

Gol: 1-0: Pedro (82').

Espectadors: Uns 400 al Municipal de Vilatenim.