L'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) i els espanyols Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) i Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) comencen aquest cap de setmana la seva recta final en la lluita pel títol de MotoGP amb la disputa del Gran Premi d'Indianapolis, al circuit Brickyard d'aquesta ciutat nord-americana.

Rossi és el líder de la competició amb 13 punts d'avantatge sobre el seu propi company d'equip, Jorge Lorenzo, que és ara per ara el pilot que més victòries acumula en el que va de temporada, amb quatre, mentre que l'italià en suma tres i el pilot de Repsol Honda 2, quan encara hi ha nou triomfs i 225 punts en disputa.

La veterania de Rossi hauria de ser un punt a favor davant dels més joves Lorenzo i Márquez, tot i que cap dels dos sembla que l'hi posarà fàcil a l'italià, el qual haurà d'emprar-se a fons si no vol cedir el liderat davant dels seus rivals, que comencen la segona part de la competició en plenitud de forma i amb un Marc Márquez en molt millors condicions tècniques.

Pel que sembla, els problemes tècnics amb la Repsol Honda RC 213 V van començar a desaparèixer en la cursa d'Alemanya, disputada a Sachsenring, i que va guanyar el doble campió del món de MotoGP de 2013 i 2014.

Indianapolis ha de ser la confirmació que els problemes de rendiment de la moto de Márquez han quedat en l'oblit i una victòria seria la millor manera de comprovar-ho, ja que el triomf l'acostaria encara més als seus rivals i animaria la lluita pel campionat fins al final de la temporada.

Indianapolis serà un gran premi de novetats, amb el retorn del manresà Toni Elías per suplir la baixa per lesió del txec Karel Abraham i també per l'arribada de l'alemany Stefan Bradl l'equip oficial d'Aprilia que dirigeix ??en el campionat l'italià Fausto Gresini.