Luis Enrique havia definit la pretemporada del seu Barça amb un notable. Havia vist coses que li havien agradat, però les derrotes contra el Manchester United i el Fiorentina, així com algunes errades defensives, embrutaven un xic la valoració del tècnic asturià. Calia una victòria convincent, una exhibició d'aquelles que l'equip havia col·leccionat només uns mesos enrere. I?va arribar anit, al Camp Nou i coincidint amb el retorn de Neymar i Leo Messi. Tots dos, juntament amb Dani Alves i Javier Mascherano, van liderar un conjunt, el blaugrana, que va passar per sobre del Roma i que es va presentar davant la seva afició de la millor manera possible, apuntant-se un nou trofeu Joan Gamper.

Amb la Supercopa d'Europa a tocar, l'aficionat del Barça respira tranquil després de veure que les estrelles del seu equip han tornat de les vacances en molt bona forma. Amb un equip amb la majoria de titulars i tot i estar a principis d'agost, els blaugrana van signar un partit molt bo, que va anar de més a menys a mesura que van anar caient els canvis de cromos, però que va deixar pinzellades de molta qualitat. El Barcelona va ser una piconadora a la primera part i si bé va desaprofitar clares ocasions, va situar un clar 2-0 al descans gràcies als gols de Neymar i Messi. El primer, després d'una bona assistència de l'argentí a dins l'àrea per a Mathieu, que la va deixar tova perquè el brasiler es burlés de Szczesny i marqués a plaer (min. 25). El segon, marca de la casa. Messi, picat després d'una picabaralla amb Mapou M'biwa que li va costar una targeta groga i quan és calent s'havia posat el partit (i això que era amistós), va treure's un xut sec de la butxaca que va colar-se ajustat al pal augmentant així l'avantatge.

Lluny de canviar el panorama amb el descans, el Barça va mantenir el domini també als segons 45 minuts i el Roma, lluny de reaccionar, va continuar dues o tres passes per darrere del seu rival, que va tenir oportunitats de sobres per ampliar l'avantatge. Rakitic es va inventar un xut llunyà amb la seva cama dreta al minut 66 que va posar dempeus el Camp Nou. 3-0, estona encara per davant i el Gamper que estava dat i beneït. La nota negativa va ser la lesió de Jordi Alba, que va saltar al camp al segon temps i que només va durar uns minuts al damunt de la gespa abans de marxar amb molèsties.

L'equip es presenta

Abans del partit i pocs minuts després de dos quarts de 10 de la nit, un Camp Nou ple d'estrangers i preparar-se per un espectacle de música, color i focs artificials que va servir per presentar a tots els jugadors de la primera plantilla i als membres del cos tècnic. Com era d'esperar, els futbolistes més ovacionats van ser Leo Messi, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Luis Suárez i Gerard Piqué, mentre que el tècnic Luis Enrique també es va endur molts aplaudiments. L'asturià, que es va dirigir als aficionats, va definir aquesta temporada que fa pocs mesos va acabar com a «única» i «espectacular», pel que va demanar a tots que «esteu del nostre costat per tornar aquí l'any vinent i celebrar de nou tots els títols possibles».