L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, es va mostrar ahir bastant satisfet per la pretemporada que porta l'equip i va qualificar amb un «notable» el rendiment de la plantilla malgrat haver encaixat algunes derrotes. «He vist moltes coses fins i tot millorades respecte a l'any passat. Més enllà què hem de millorar-ne d'altres en l'aspecte defensiu», va valorar en la prèvia del partit d'aquesta nit al Camp Nou. Serà contra el Roma, el convidat d'aquest any del Trofeu Joan Gamper, que servirà com a presentació oficial del conjunt blaugrana davant la seva afició.

Malgrat les bones paraules, l'asturià va alertar també que, de cara a les Supercopes d'Europa i d'Espanya que disputarà el Barça en els propers dies, el seu equip ha de «millorar en dos aspectes decisius» en els quals no ha estat gaire bé durant l'inici de l'estiu:?«Aquestes dues finals les guanyarem si som capaços de tenir efectivitat de cara porta i si som capaços de defensar ben a prop de la nostra àrea», va analitzar.

En qualsevol cas, Luis Enrique està feliç que la preparació arribi al seu final. «Mai m'han agradat les pretemporades Afortunadament, això ja s'acaba i comença la competició». D'aquí a una setmana, el Barça s'enfrontarà a Tiblisi (Geòrgia) al Sevilla en la final de la Supercopa europea i el tècnic està convençut que el conjunt andalús serà de nou un rival temible. «Segur que serà una final disputada i complicada per a tots dos equips».

L'hora del Gamper

El Barça 2015-16 s'estrena davant la seva afició en una nova edició del Trofeu Joan Gamper, on tindrà com a rival el Roma (22.00 hores). Luis Enrique no es pren l'amistós d'avui com un assaig per a la Supercopa. «Difícilment veureu l'equip que serà titular. Ara estic més preocupat per repartir minuts, estats físics, molèsties i diversos problemes. Ens agradaria guanyar el Gamper. A ningú li agrada perdre. Però donem prioritat a d'altres coses», va afirmar. Això sí, va deixar clar que es podran veure els primers minuts de Leo Messi i Neymar da Silva, que s'han incorporat més tard que la resta per la disputa de la Copa Amèrica. «Ja fa uns dies que s'entrenen i no comencen de zero perquè vénen amb un treball previ fet. Han arribat amb una base física molt bona».

Per a la cita d'aquesta nit, Luis Enrique comptarà amb la plantilla al complet, menys amb els lesionats Adriano, Douglas i Arda Turan i amb Aleix Vidal. Aquests dos últims no poden jugar per la sanció de la FIFA que pesa sobre el club català. L'asturià té ganes de vèncer el Roma, un equip al qual va entrenar durant una temporada i del qual diu guardar «un bon record». No serà aquest l'únic retrobament que es viurà al Camp Nou:?també hi tornarà Seydou Keita.