La selecció espanyola amb l'olotina Jennifer Pareja al capdavant no podrà defensar el títol mundial conquistat fa dos anys a Barcelona després de caure als quarts de final davant Estats Units (5-8), en un partit en què les nord-americanes i l'actuació de la portera Johnson van ser decisives. Es va repetir la final olímpica i també el resultat de l'estiu de fa tres anys a Londres. Des de llavors, l'equip de Miki Oca havia crescut molt, havia afegit al seu títol mundial un altre europeu, i les seves derrotes en els últims tres anys no es compten ni amb els dits d'una mà.

Ahir, els Estats Units va ser millor. Dues rematades al pal de Roser Tarragó i dos gols (Neushull i Gitchirst) van marcar les diferències en el primer quart. No volia Espanya que els Estats Units s'escapés aviat al marcador, però encara va haver d'anar més a remolc amb el 0-3 a l'inici del segon quart. Va trigar Espanya més d'onze minuts a marcar, una superioritat aprofitada per Anna Espar, però les nord-americanes tenien molt apresa la lliçó. Van tancar l'aixeta de la boia espanyola i van equilibrar el joc exterior. Dos nous gols van deixar les d'Oca contra les cordes. El punt d'inflexió del partit es va poder viure amb el 5-6, que va anotar Maica García a 05:41 per al final, però Espanya no va tenir continuïtat. Estats Units va reaccionar, va aprofitar les superioritats i va marcar dos nous gols per tancar el partit (5-8). Plata a Londres, Or a Barcelona, Or a l'Europeu de Budapest, aquest cop la selecció queda sense metalls. La propera cita seran els jocs de l'estiu que ve a Rio de Janerio.