El Barça va ser molt superior al Fiorentina a l'Artemio Franchi de Florència, però el seu mal inici va condemnar en el marcador i va acabar perdent, per 2-1, un partit que va dominar a plaer a partir del quart d'hora. Els espanyols Borja Valero i Joaquín van ser els protagonistes en l'arrencada del xoc. Una assistència de cadascun i dues rematades precises de Bernardeschi van signar una arrencada fulgurant del conjunt italià, que als dotze minuts ja guanyava per 2-0. Va despertar el Barça, quatre minuts després, gràcies a l'instint assassí de Luis Suárez, el blaugrana més en forma de la pretemporada i que no va desaprofitar la pilota magistral que Rakitic li va filtrar per sobre de la defensa italiana per retallar distàncies. A partir d'aquí, l'equip de Luis Enrique va ser l'amo i senyor de la pilota i també del partit, i va tenir diverses ocasions clares per igualar el xoc abans del descans. No ho van aconseguir, ni tampoc després de la represa, quan Munir va aportar una marxa més en atac. Al final, 2-1 per als italians.