La Copa Catalunya absoluta comença aquest cap de setmana amb la participació de quatre equips gironins a la primera ronda eliminatòria. L'únic participant gironí de la Segona Divisió B, l'Olot, jugarà al camp del Manlleu, on la temporada passada ja van superar-los en aquesta mateixa ronda per 2 gols a 3, amb gols d'Uri Santos, David López i Coro. Els homes de Rodri voldran repetir l'èxit de la temporada passada i seguir amb els bons resultats d'aquesta pretemporada, ja que de moment han aconseguit dues victòries en dos partits. L'equip olotí tindrà les baixes per al partit dels lesionats Héctor Simón, Rojas i Abel Solé.

El guanyador d'aquesta eliminatòria, que es juga a Osona, es veurà les cares amb el vencedor del partit entre el Peralada i el Figueres. En el derbi altempordanès de la Copa Catalunya s'enfronten dos equips que es trobaran també a Tercera Divisió. Serà el segon partit de pretemporada per tots dos equips, que van perdre el primer amb el Girona i l'Olot respectivament. Per part del Peralada, Arnau Sala pot comptar amb els 19 jugadors disponibles de la primera plantilla, i com que a la competició només es poden convocar 18 jugadors, els entrenadors hauran de descartar un futbolista. De fet, recordem que l'única baixa que té l'equip és Pons, que segueix recuperant-se d'una greu lesió. Per part del Figueres, Edu Vílchez ha convocat tota la plantilla figuerenca per al partit, inclosos els quatre juvenils que estan fent la pretemporada, i també haurà de descartar jugadors.

Finalment, la tercera eliminatòria amb presència gironina es jugarà al Maresme. El Palamós de Joan Mármol visita el Masnou amb ganes de seguir endavant a la Copa Catalunya. Joan Mármol no vol posar-hi l'etiqueta d'amistós perquè segons ell, el degà del futbol català es pren la copa del país molt seriosament. «Aquesta competició no és un amistós més, sinó que ens l'agafem molt seriosament, amb molta il·lusió i anirem a totes per superar la primera eliminatòria». Serà el primer del doble partit del Palamós aquest cap de setmana, ja que demà diumenge s'endronten al Girona B. Si el Palamós passa aquesta primera ronda, s'enfrontarà al guanyador del partit entre el Cerdanyola i el Badalona.

Durant aquest mes d'agost es disputen fins a tres rondes de la Copa Catalunya. De fet estan marcades el calendari durant els tres pròxims cap de setmana, ja que el 22 i 23 ja comencen les competicions de lliga. Els equips de la província de Girona es volen pendre aquesta competició amb la màxima seriositat possible, dins de les possibilitats de l'equip en aquestes alçades de pretemporada. El que està clar és que, com a mínim, hi haurà un representant a la segona ronda, ja sigui el Peralada o el Figueres. En l'edició de l'any passat, Figueres i Olot van caure a la tercera ronda davant Cerdanyola i Badalona respectivament, sent els equips gironins que més lluny van arribar a una competició que es va acabar adjudicant l'equip de l'Europa.

A banda de la Copa Catalunya, hi ha quatre equips gironins que també tenen amistosos de preparació per a la pròxima temporada. El Llagostera B, de Segona Catalana, rebrà a casa l'Escala, de Primera, i que ja ha jugat dos amistosos de categoria aquest juliol, davant l'Olot i el Barça B. Els llagosterencs comencen a rodar i l'Escala segueix preparant-se, dos equips que volen ser a la part alta de les seves respectives competicions.

L'equip que també debutarà en partit amistós aquesta pretemporada serà el Farners. Els de Santa Coloma es van començar a entrenar el passat 27 de juliol i avui juguen davant el Granollers, equip que militarà aquesta temporada a la Tercera Divisió. Els colomencs, entrenats per Miquel Muñoz i Lluis Padrós, també volen ser un dels equips protagonistes del grup primer de Primera Catalana i la preparació aquesta pretemporada és primordial.

A la mateixa hora començarà el segon partit de pretemporada pel juvenil A del Girona. Els gironins s'enfronten al juvenil de la Unificació Bellvitge, que juga a la Lliga Nacional. Els de Robert Vila van perdre molt dignament el passat dimecres al camp del primer equip del Granollers i buscaran avui la primera victòria. Algun jugador acusarà la càrrega física i no podrà jugar aquest partit. El Girona acumularà, pràcticament fins a l'inici de lliga, dos partits amistosos per setmana.