Després d'una temporada, la passada, sense equips gironins a la màxima categoria de l'hoquei estatal, aquest any en seran dos els que representaran la província de Girona. Són el SHUM Maçanet i el Lloret, que van aconseguir pujar des de la Primera Nacional ara fa uns mesos. El sorteig del calendari ha deparat que, després d'enfrontar-se per últim cop a la penúltima jornada de la temporada passada a Primera, es trobin a la jornada 2 de l'OK Lliga, a la pista del Lloret, en el que serà el primer derbi gironí de la temporada.

El SHUM encara la temporada amb molta il·lusió i ha estat un dels equips que més s'ha reforçat aquest estiu, incorporant fins a cinc jugadors. Adrià Martos i Enric Núñez arriben del Tordera, Lluis Ferrer del Vendrell, Ignasi López del Sant Cugat i Diogo Neves del Benfica. L'entrenador serà Rodri, que la temporada passada va penjar els patins i començarà la seva experiència com a tècnic. L'equip selvatà començarà la lliga a casa davant el Liceo del gironí Oriol Vives, un dels rivals més potents. D'altra banda, ahir mateix, l'entitat va anunciar que a partir d'ara Balder Tecnica serà el nou patrocinador en substitució de Grupo Maestre.

De la seva banda, el Lloret comptarà a la banqueta una temporada més amb Manolo Barceló, que ja hi porta un bon nombre de cursos i ha aconseguit fitxar en qualitat de cedit Roger Martí, un jove jugador procedent del Noia de Freixenet. En canvi, no podran comptar amb Victor Crespo, que marxa a jugar a França. El Lloret debutarà a la primera jornada a la pista del Vilafranca del?Penedès. La competició pel SHUM Balder Tecnica i pel Lloret, i la resta d'equips de l'OK Lliga començarà el cap de setmana del 19 i el 20 de setembre.