Carles Luque i Ignasi Pascual, la parella arbitral gironina que, des de fa 3 anys, dirigiex partits d'handbol a Asobal i EHF està xiulant aquests dies el Campionat Europeu Júnior femení que se celebra a València. Aquest és el segon torneig continental,on participen els dos joves gironins de 27 i 26 anys, després que fa dos estius competissin a l'europeu juvenil femení que es va disputar a Polònia. Allà van arribar a dirigir una semifinal entre Rússia i Portugal. Enguany, a València, estan essent una de les parelles més regulars i això s'ha vist reflectit a les designacions.

Des que va començar el torneig, el passat 23 de juliol, ja han dirigit 5 encontres: 3 de fase de grups, com són el Dinamarca-Montenegro, Sèrbia-Dinamarca i Rússia-Macedònia; i 2 a la ronda principal, Montenegro-Alemanya i Alemanya-Dinamarca. De moment no han descansat cap jornada i han xiulat dos partits de ronda principal, tot un premi per a qualsevol àrbitre que disputa un campionat d'aquestes característiques. També han demostrat fora de la pista que es troben en molt bon moment. El 22 de juliol, un dia abans que comencès l'europeu, van fer proves físiques on van superar amb escreix la marca mínima, i examen teòric de reglament on tots dos van treure un 100% de puntuació.

Encara queden 3 jornades més, totes decisives pels equips ja que es decidiran les posicions en què acabaran la competició. Avui divendres es disputaran -entre altres partits- les semifinals; d'una banda Rússia i Hongria i de l'altra Suècia i Dinamarca. Demà es veurà quines seleccions queden entre el 5è i el 16è lloc i diumenge al matí serà el torn de la final i del 3r i 4rt lloc.